sâmbătă, 25 noiembrie 2017

The Mission (1986)

Gen: Drama

Distributie: Robert De Niro, Jeremy Irons, Ray McAnally, Aidan Quinn, Cherie Lunghi

Regizor: Roland Joffé [a mai regizat: The Forgiven(2017), The Lovers(2013), There Be Dragons(2011), You and I(2011), Captivity(2007)]

Buget: 24.500.000 $
Incasari: 24.000.000 $

Filmul a obtinut 13 premii, printre care:
- Best Cinematography, Academy Awards, USA 1987
- Best Screenplay - Motion Picture, Golden Globes, USA 1987
- Best Original Score - Motion Picture, Golden Globes, USA 1987
- Best Actor in a Supporting Role (Ray McAnally), BAFTA Awards, 1987
- Best Editing, BAFTA Awards, 1987

Nota Gealapa: 7.75

In secolul XVIII, preoti iezuiti spanioli incearca sa proteje un trib sud-american izolat impotriva Portugaliei, care vrea sa ii transforme in sclavi.

Daca mai aveti vreun dubiu in acest sens, acest film va poate confirma inca odata ca la baza oamenii sunt doar niste animale salbatice. Intriga are la baza o bucatica de istorie reala, care ii da profunzime filmului. Din punct de vedere cinmatografic arata bine chiar si dupa standardele de astazi. Coloana sonora este si ea foarte buna si este compusa special pentru acest film, lucru destul de rar in prezent. Intreg filmul este o lupta intre doua rele, unul mai marei si altul mai mic, pentru ca nu consider ca vreuna din cele doua tabere combatante proceda corect.

Distributia este plina de nume mari. In rolurile principale sunt actori mari de pe atunci, care au rezistat probei timpului si inca sunt actuali, iar in rolurile mici unii anonimi pe vremea aia, deveniti si ei nume care pot umple sali astazi, cum ar fi Liam Neeson. Astfel ca la capitolul interpretare avem parte de foarte multa calitate.

Cunoscand obiceiul prost al industriei cinematografice de a inflori adevarul de dragul audientei, am avut ceva rezerve legate si de acest film, dar am fost surprins in mod placut. Subiectul este abordat sensibil si rational. Am fost impresionat si de modul inteligent in care o poveste care in realitate a durat cateva generatii a fost comprimata intr-un cadru temporal de cam zece ani fara sa isi piarda din credibilitate. Este un film foarte bun pe care il recomand. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!