joi, 2 noiembrie 2017

The Revenant (2015)

Gen: Aventura, Drama

Distributie: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Domhnall Gleeson, Forrest Goodluck

Regizor: Alejandro González Iñárritu  [a mai regizat: Birdman or (The UnexpectedVirtue of Ignorance)(2014), Biutiful(2010), To Each His Own Cinema(2007), Babel(2006), 21 Grams(2003)]

Buget: 135.000.000 $
Incasari: 650.000.000 $

Filmul a obtinut 89 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Leading Role (Leonardo DiCaprio), Academy Awards, USA 2016
- Best Achievement in Directing, Academy Awards, USA 2016
- Best Achievement in Cinematography, Academy Awards, USA 2016
- Best Motion Picture - Drama, Golden Globes, USA 2016
- Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama (Leonardo DiCaprio), Golden Globes, USA 2016

Nota Gealapa: 8.10
Metascore: 76/100

Un vanator aflat intr-o expeditie  pentru strangerea de blanuri se lupta pentru supravietuire, dupa ce este mutilat de un urs si lasat sa moara de camarazii lui.

Acest film a facut multa valva la momentul aparitiei si pe buna dreptate. Este cu adevarat epic. E drept ca cea mai palpitanta si surprinzatoare scena se petrece destul de devreme, dar si ce se intampla dupa aceea este exact asa cum trebuie sa fie. Ar fi putut fi mai scurt? Probabil, dar nu cred ca ar fi avut acelasi impact. Demult nu am mai vazut un film care sa intretina atat de bine atmosfera tensionata. Cinematografia este si ea supeba si este completata de o coloana sonora aparent discreta, dar foarte eficienta. Pur si simplu acest film exceleaza la toate capitolele.

Distributia este si ea foarte buna. Leonardo DiCaprio s-a ales cu un Oscar dupa prestatia din acest film. Nu cred ca este cea mai buna interpretare a carierei sale si cred ca acel premiu i-ar fi trebuit acordat cu alta ocazie, dar interpretarea lui este totusi foarte buna. Numarul de replici a fost unul minim, dar reuseste sa transmita emotie din plin doar prin expresivitatea sa. L-as remarca si pe tom Hardy in pielea personajului negativ si el cu o prestatie foarte credibila.

Dupa cata reclama i s-a facut ma asteptam sa fiu oarecum dezamagit cand il voi vedea, dar nu a fost cazul. Nu a fost insa chiar atat de profund cum se pretinde a fi. Este ca o scoica fara perla, dar o scoica superba. este unul din cele mai bune filme din ultimii ani, cu sanse reale de a deveni un clasic. Daca mai exista cineva care nu l-a vazut deja, ar trebui sa o faca urgent. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!