sâmbătă, 11 noiembrie 2017

The Man From Earth (2007)

Gen: SF, Drama

Distributie: David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley, Ellen Crawford, Annika Peterson

Regizor: Richard Schenkman [a mai regizat: The Man from Earth: Holocene(2017), Mischief Night(2013), Abraham Lincoln vs. Zombies(2012), And The Came Love(2007), Muckraker!(2006)]

Buget: 200.000 $

Premii:
- Best Screenplay, Málaga International Week of Fantastic Cinema, 2008
- Youth Jury Award - Best Feature Film,
Málaga International Week of Fantastic Cinema, 2008
- Best Picture,  Port Hueneme International Film Festival, 2007
- First Prize - Best Feature, Rhode Island International Film Festival, 2007
- Grand Prize - Best Screenplay, Rhode Island International Film Festival, 2007

Nota Gealapa: 8

O petrecere de adio improvizata pentru profesorul John Oldman se transforma intr-un interogatoriu ciudat, dupa ce acesta le dezvaluie colegilor sai ca are un trecut mai indepartat si mai ciudat decat si-ar putea imagina.

Iata ca si un film de televiziune cu un buget infim si fara nici un pic de tehnologie, a carui intreaga actiune se desfasoara in acelasi loc poate sa impresioneze. reuseste asta cu o premisa interesanta si un scenariu foarte bine scris. Dialogurile sunt atat de bune incat te tin cu sufletul la gura aproape ca la un thriller. Filmul este o dezbatere continua, care pe langa tema principala ofera destule alte lectii. Este un SF atipic care nu se bazeaza pe cadre spectaculoase si efecte vizuale, ci pe idei, care sunt pana la urma fundatia unor astfel de filme.

Distributia nu este stralucita, dar regasim cateva figuri familiare, fara prestatii deosebite insa. Era si greu in asemenea conditii. Actorii au interpretari suficient de decente ca sa nu iroseasca scenariul iar asta pentru mine a fost suficient de aceasta data. Au fost cateva momente cand am crezut ca urmeaza dezastrul din cauza actorie de nivel scazut, dar din fericire catastrofa a fost evitata.


Coloana sonora a inecat uneori dialogul, dar acesta a reusit sa razbata si in pofida acestui impediment. Filmul asta va va pune la indoiala credinta si faptele istorice, dar nu cred ca ajunge pana acolo act sa deranjeze. Il recomand fie si numai pentru simplul fapt ca este altfel. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!