sâmbătă, 30 septembrie 2017

The Great Debaters (2007)

Gen: Drama

Distributie: Denzel Washington, Forest Whitaker, Kimberly Elise, Nate Parker, Jurnee Smollett-Bell

Regizor: Denzel Washington [a mai regizat: Antwone Fisher(2002)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 31.000.000 $

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Best Picture, African-American Film Critics Association (AAFCA), 2007
- Christopher Award - Feature Films, Chritopher Awards, 2008
- Outstanding Motion Picture, Image Awards, 2008
- Outstanding Actor in a Motion Picture (Denzel Washington), Image Awards, 2008
- Outstanding Actress in a Motion Picture (Jurnee Smollett-Bell), Image Awards, 2008

Nota Gealapa: 8
Metascore: 65/100

O drama bazata pe povestea reala a lui Melvin B. Tolson, un profesor la facultatea Wiley din Texas. In 1935, el a inspirat studentii din prima echipa de dezbateri a scolii, care i-au confruntat pe cei de la Harvard in campionatul national.

Am inceput sa ma cam satur de filme etnice despre perioada in care negrii erau persecutati in America. Am vazut multe asemenea filme in ultima perioada. Din fericire, acesta a fost unul foarte bun. Intriga a fost originala si indrazneata, pentru ca nu foarte multa lume gaseste palpitanta o dezbatere, indiferent de subiect. Scenariul foarte bine scris a facut aceasta poveste sa fie foarte interesanta pana la final, iar denzel ar trebui sa regizeze mai des, pentru ca se pricepe.

Distributia este foarte buna si a folosit exact actorii care trebuiau folositi pentru a transmite acest mesaj de pace si egalitate. Denzel a avut o prestatie in nota lui obisnuita, iar mai tinerii sai colegi de platou s-au ridicat si ei la nivelul sau. As remarca-o pe Jurnee Smollett-Bell a fost extrem de sensibila si naturala in acest film si dupa aceasta reprezentatie s-ar putea sa fiu determinat sa vad un film doar pentru ca ii vad numele pe afis.

E un film de o foarte buna calitate, genul ala de film care nu face senzatie la box office, dar te face sa te simti bine dupa ce il vezi. Nu este un film de colectie, dar este un film care trebuie vazut. Daca vreti sa vedeti o poveste puternica si inca o dovada ca americanii au o istorie rusionasa, acesta este filmul care sa acopere aceasta nevoie. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!