sâmbătă, 23 septembrie 2017

The Good Shepherd (2006)

Gen: Thriller, Drama

Distributie: Matt Damon, Angelina Jolie, Robert De Niro, Alec Baldwin, Tammy Blanchard

Regizor: Robert De Niro [a mai regizat: A Bronx Tale(1993)]

Buget: 90.000.000 $
Incasari: 100.000.000 $

Premii:
- Outstanding Artistic Contribution, Berlin International Film Festival, 2007
- Screenwriter of the Year, Hollywood Film Awards, 2006

Nota Gealapa: 7
Metascore: 61/100

Tumultoasa istorie timpurie a CIA este vazuta prin ochii unui singur om.

Ma asteptam ca acest film sa ma dea pe spate. A fost un film foarte bun, dar doar atat. Nu cred ca modul de a spune povestea a fost cel mai inspirat. Din fericire, filmele cu spioni si intrigi complicate au un magnetism propriu care functioneaza si aici. Pentru un proiect asa mare insa, ma asteptam la mai mult; mai multe efecte, mai multa tensiune si chiar mai multa drama.

Distributia este una de vis, dar nu a functionat totul asa cum trebuie la capitolul interpretare. Majoritatea prestatiilor sunt solide, iar experienta numelor mari dau credibilitate filmului. Cel ami dezamagit insa am fost chiar de prestatia protagonistului. Nu mi-a placut Matt Damon in acest film si prin urmare nici personajul sau, cu care ar fi trebuit sa empatizez cel mai mult. Am inteles ce a vrut sa faca cu acest stil de intepretare, dar red ca a exagerat putin.

Trailerul te induce total in eroare. Din fericire filmul nu iti jigneste inteligenta, ci chiar o stimuleaza. Nu stiu de ce De Niro a regizat asa putin, pentru ca in ambele sale filme a aratat destul de mult potential. Sunt o multime de intrigi secundare, care sunt conectate bine de povestea principala si astfel reusesti sa ramai interesat timp de aproape trei ore cat dureaza filmul. Este nevoie sa cunoasteti putina istorie americana ca sa intelegeti pe deplin film. Chiar daca nu este o capodopera, eu spun ca merita vazut. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!