luni, 25 septembrie 2017

War for the Planet of the Apes (2017)

Gen: Actiune, Drama, SF

Distributie: Andy Serkis, Woody Harreslon, Steve Zahn, Karin Konoval, Amiah Miller

Regizor: Matt Reeves [a mai regizat: Dawn of the Planet of the Apes(2014), Let Me In(2010), Cloverfield(2008), The Pallbearer(1996), Future Schock(1994)]

Buget: 150.000.000 $
Incasari: 1.029.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 7.80
Metascore: 82/100

Dupa ce maimutele sufera pierderi inimaginabile, Caesar se lupta cu propriile instincte intunecate si porneste cauta sa isi razbune neamul prin orice mijloace.

Am vazut filmul de ceva vreme, dar am evitat sa il comentez la cald, ca sa fiu cat mai obiectiv. A fost unul din cele mai asteptate filme ale anului si din fericire nu a dezamagit. Aceasta franciza a fost una care a oferit calitate de la primul pana la ultimul film. Atat de buna este, incat faptul ca niste mamute pe niste cai se lupta cu niste soldati cu mitraliere pare un fapt banal. Povestea are sens si de aceasta data, nu pare o ciorba reincalzita, iar din punct de vedere tehnic filmul arata excelent.

Aceasta franciza nu a mizat niciodata pe numele mari din distributie si nu o face nici acum, desi adaugarea lui Woody Harrelson a fost de bun augur. Acesta a avut o interpretare buna si nu a parut din alt film. Cu cei care interpreteaza personajele animate eram obisnuiti deja si prestatiile lor au fost in aceeasi nota in care ne-au obisnuit.

Filmul are destule clisee ale filmelor de actiune, dar pentru ca vorbim de un film in care personajele principale sunt maimute, acestea nu par clisee si functioneaza ca niste procedee nemaintalnite si ce este dramatic pare mai dramatice, iar ce este amuzant pare mult mai amuzant. Bineinteles ca puritanii cinematografici vor sari ca arsi si vor spune ca este un film dezvoltat nenatural, de dragul banilor si au dreptate partial, dar nu este nici prima nici ultima franciza de acest gen. Macar aici s-au facut lucrurile cum trebuie si pare ca se vor opri fara sa mulga subiectul mai mult decat e cazul. Eu am fost fan al acestei serii de la inceput si o recomand cu incredere. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!