vineri, 22 septembrie 2017

Terra Formars (2016)

Gen: SF, Actiune, Horror

Distributie: Rinko Kikuchi, Rila Fukushima, Shun Oguri, Kane Kosugi, Takayuki Yamada

Regizor: Takashi Miike [a mai regizat: JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable - Chapter 1(2017), Blade of the Immortal(2017), The Mole Song: Hong Kong Capriccio(2016), Yakuza Apocalypse(2015), The Lion Standing in the Wind(2015)]

Nota Gealapa: 4.95

In incercarea de a coloniza planeta Marte, oamenii de stiinta din secolul 21 infuzeaza planeta cu alge pentru a atrage lumina soarelui si pentru a purifica atmosfera si gandaci care sa raspandeasca algele pe masura ce se hranesc. 500 de ani mai tarziu, primul echipaj uman trimis acolo pierde legatura cu Pamantul si o a doua echipa este trimisa sa investigheze.

Cand vine vorba de filme japoneze, tot timpul ai suspiciunea ca s-ar putea sa vezi ceva ciudat. Acest film a depasit orice asteptari legate de ciudatenie. Din primul pana in ultimul minut te lovesc valuri de ciudatenie din ce in ce mai mari. Macar nu poate fi acuzat de lipsa de originalitate. Nu am mai vazut un subiect de film nici macar asemanator. Luptele intre mutanti hibrizi oameni-insecte te vor lasa cu gura cascata, dar lipsa de sens invinge pana la urma, iar prima intrebare pe care ti-o pui dupa ce se termina filmul este: la ce dracu' m-am uitat?

Distributia nu insemna nimic pentru mine din punct de vedere al numelor si nu a insemnat nici din punct de vedere al calitatii interpretarilor. Mie mi s-au parut mediocre, dar este posibil ca publicul asiatic sa fi apreciat prestatiile actorilor, pentru ca sunt interpretari foarte dramatizate, in stil asiatic, ca in filmele vechi cu samurai si ninja.

Filmul are cateva momente in acre pare normal, dar pentru ca este o abundenta de efecte vizuale dintre care doar acteva sunt reusite, cele rele fac filmul sa arate aproape ca un desen animat. Este totusi distractiv si nu are cum sa fie plictisitor. Il recomand ca si experienta inedita. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!