joi, 14 septembrie 2017

The Art of War (2000)

Gen: Thriller, Actiune

Distributie: Wesley Snipes, Anne Archer, Maury Chaykin, Marie Matiko, Cary-Hiroyuki Tagawa

Regizor: Christian Duguay [a mai regizat: A Bag of Marbles(2017), Belle & Sebastian: The Adventure Continues(2015), Jappeloup(2013), Pope Pius XII(2010), Augustine: The Decline of the Roman Empire(2010)]

Buget: 60.000.000 $
Incasari: 40.000.000 $

Premii:
- Best Cinematography in Theatrical Feature, Canadian Society of Cinematographers Awards, 2001
- Golden Reel Award, Genie Awards, 2001

Nota Gealapa: 6.15
Metascore: 30/100

Shaw este agent intr-o echipa a Natiunilor Unite care se ocupa cuspionajul si tactici mai putin etice de a asigura pacea. Cand un container plin de refugiat vietnamezi morti ajunge intr-un port si ambasadorul chinez este omorat, lui i se insceneaza crimele si trebuie sa scape de FBI dar si de triade si sa incerce sa afle ce se intampla de fapt.

Cand un film este pretentios si vrea sa dea impresia ca este mai complicat decat este de fapt, este destinat sa cada in mediocritate. Marea rasturnare de situatie din finalul filmului este previzibila dupa primele cinci minute. Norocul filmului este ca o conspiratie, indiferent cat de proasta ar fi, atrage intotdeauna. Cateva din scenele de actiune sunt si ele destul de reusite, iar cinematografia nu este rea nici ea.

Acum numele Wesley Snipes nu cred ca mai starneste vreun interes, dar anul 2000 a fost in cele 15 minute de glorie ale sale. Nu este el cel mai bun actor, dar pentru astfel de filme este destul de potrivit si este credibil in rolurile astea de dur. Din pacate in afara de prestatia lui decenta, la acest capitol nu am mai remarcat nimic deosebit, pentru celelalte figuri familiare au avut roluri mult prea mici pentru a conta. De exemplu, Donald Sutherland straluceste in fiecare scena in care apare, dar nu cred ca aduna trei minute de ecran.

Daca alegeti acest film, bucurati-va de actiune, de sunet si de cinematografie, pentru ca altceva bun nu primiti. Nu imi e antipatic Wesley Snipes, dar regula generala este ca actorii din filmele de ctiune, cu mici exceptii, nu sunt chiar cei mai priceputi in ale actoriei. Daca v-a placut Enemy of the State o sa va placa si filmul asta. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!