sâmbătă, 9 septembrie 2017

Wings (1927)

Gen: Razboi, Drama, Dragoste

Distributie: Clara Bow, Charles 'Buddy' Rogers, Richard Arlen, Jobyna Ralston, El Brendel

Regizor: William A. Wellman [a mai regizat: Lafayette Escadrille(1958), Darby's Rangers(1958), Good-bye, My Lady(1956), Blood Alley(1955), Track of the Cat(1954)]

Buget: 2.000.000 $

Premii:
- Best Picture, Production, Academy Awards, USA 1929
- Best Effects, Engineering Effects, Academy Awards, USA 1929
- National Film Registry, National Film Preervation Board, USA 1997
- Special Recognition Award, Newport Beach Film Festival, 1998

Nota Gealapa: 7.70

Doi tineri, unul bogat si unul din clasa de mijloc, care sunt indragostiti de aceeasi femeie, ajung piloti de avion in Primul Razboi Mondial.

In prima faza, filmul pare caricatural, dar dupa ce te obisnuiesti cu felul in care se faceau filme in acei ani, povestea te prinde, iar pe final, chiar te emotioneaza. A fost un experiment interesant sa vad un film din zorii cinematografiei. Daca actorii ar fi avut replici ca astazi, probabil ca filmul ar fi durat maxim 80 de minute, nu aproape doua ore si jumatate. Efectele speciale par ridicole daca le judecam dupa standardele de astazi, dar daca tinem cont de unde se afla omenirea atunci, din punct de vedere al tehnologiei, ar trebui apreciate.

Nu sunt familiarizat cu amrii actori ai anilor '20, dar efortul lor de a transmite fara sa rosteasca vreun cuvant trebuie apreciat. Gesturile si mimica fetei este tot ce au la dispozitie si de aceea uneori actiunile lor pot parea exagerat de dramatice. A durat putin pana m-am obisnuit cu acest stil de intepretare, dar dupa aceea nu a fost deranjant deloc.

Cinematografia si felul in care au fost filmate scenele aeriene sunt impresionante pentru 1927. Am gasit acest film mai agreabil decat multe filme contemporane. Il recomand cu incredere, fie si numai ca un experiment interesant. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!