miercuri, 6 septembrie 2017

The Immigrant (2013)

Gen: Drama, Dragoste

Distributie: Marion Cotillard, Joaquin Phoenix, Jeremy Renner, Dagmara, Dominczyk, Jicky Schnee

Regizor: James Gray [a mai regizat: The Lost City of Z(2016), Two Lovers(2008), We Own the Night(2007), The Yards(2000), Little Odessa(1994)]

Buget: 16.000.000 $
Incasari: 14.000.000 $

Filmul a obtinut 15 premii, printre care:
- ICS Cannes Award - Prix du Jury, International Cinephile Society Awards, 2013
- Best Actress (Marion Cotillard), International Cinephile Society Awards, 2013
- Best Ciematography, International Online Cinema Awards (INOCA), 2015
- Best Actress (Marion Cotillard), International Online Cinema Awards (INOCA), 2014
- Best Cinematographer, New York Film Critics Circle Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 77/100

1921. O emigranta inocenta este pacalita si atrasa intr-o viata de burlesque si vodevil, pana cand un magician incearca sa o salveze si sa  o ajute sa isi elibereze sora, care este captiva pe insula Ellis.

O drama clasica. Nu este cea mai originala poveste, dar beneficiaza de un scenariu destul de bun si de o cinematografie reusita si este astfel destul de agreabil. Nu este cel mai palpitant film, pentru ca genul asta de drame au tot existat pe piata, dar exista destule scene pline de tensiune care sa merite efortul. Un alt lucru care avantajeaza acest film este imprevizibilitatea. Exista cateva rasturnari de situatie, care te impiedica sa anticipiezi finalul.

Distributia contine destule numa in voga, cu interpretari decente. Protagonista este Marion Cotillard, care a avut o prestatie chiar buna; naturala si sensibila. Partea masculina a distributiei a oferit si ea interpretari ok, dar nici Jeremy Renner si nici Joaquin Phoenix nu au lasat impresia ca s-au intrebuintat prea mult.

Lucrurile ar fi putut fi scapate de sub control, pentru ca un asemenea subiect putea deveni foarte usor o melodrama, dar toti cei implicati au facut un efort de a nu exagera lucrurile prea mult. In ceea ce priveste atmosfera generala, nu pot sa spun ca am simtit ca m-a transportat in anii '20, dar nu m-a deranjat asta in mod special. Nu as recomanda acest film, decat daca sunteti fani inraiti ai povestilor tragice. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!