sâmbătă, 1 iulie 2017

Zootopia (2016)

Gen: Animatie

Distributie: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Jenny Slate, Nate Torrence

Regizor: Jared Bush [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 150.000.000 $
Incasari: 2.061.000.000 $

Filmul a obtinut 37 de premii, printre care:
- Best Animated Feature Film of the Year, Academy Awards, USA 2017
- Best Motion Picture - Animated, Golden Globes, USA 2017
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2017
- Best Animated Feature, African-American Film Critics Association (AAFCA), 2016
- Best Animated Feature Film, Alliance of Women Film Journalists, 2017

Nota Gealapa: 8.35
Metascore: 78/100

Intr-un oras in care traiesc tot felul de animale, un iepure politist si o vulpe sireata trebuie sa lucreze impreuna pentru a scoate la lumina o conspiratie.

Este de departe cel mai bun desen animat pe care l-am vazut in ultimii ani. In acest gen referintele erau de ani buni aceiasi monstri sacri si parca nici o aparitie recenta nu se ridica la inaltimea lor. Acesta nu numai ca o face, dar este chiar mai bun decat unele animatii clasice. Ideea este una foarte originala si este pusa in scena magistral. Personajele sunt savuroase, dezvoltate cum trebuie, iar dialogurile foarte amuzante. Umorul este pentru toate varstele. Si copiii si parintii vor gasi aici glume care le sunt destinate.

Distributia nu este impresionanta, dar sunt suficiente nume experimentate, care sa faca fata cu brio unor personaje surprinzator de complexe. Protagonistii sunt Ginnifer Goodwin si Jason Bateman, a caror chimie se simte doar din vocile lor. Daca va exista vreun sequel, mare parte din distributie ar trebui pastrata.

E adevarat ca pentru a savura asa cum trebuie acest film, trebuie sa va prinda intr-o dispozitie buna, altfel intriga va parea strigatoare la cer chiar si pentru un desen animat, iar glumele oricat ar fi de bune si productia vizuala excelenta nu vor avea nici un efect asupra voastra. Este prima data poate cand prezenta stereotipurilor in numar atat de mare nu este deranjanta, pentru ca fiind voba de animale, sunt stereotiuri legate de specii, care nu au fost abordate pana acum, asa ca au un aer proaspat. Sub nici o forma nu trebuie ratat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!