duminică, 16 iulie 2017

Straight Outta Compton (2015)

Gen: Biografic, Drama

Distributie: O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell, Neil Brown Jr., Aldis Hodge

Regizor: F. Gary Gray [a mai regizat: The Fate of the Furious(2017), Law Abiding Citizen(2009), Be Cool(2005), The Italian Job(2003), A Man Apart(2003)]

Buget: 28.000.000 $
Incasari: 403.000.000 $

Filmul a obtinut 25 de premii, printre care:
- Movie of the Year, AFI Awards, USA 2016
- Best Picture, African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Best Enemble, African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Best Supporting Actor (Jason Mitchell), African-American Film Critics Association (AAFCA), 2015
- Best Picture, All Def Movie Awards, 2016

Nota Gealapa: 8.15
Metascore: 72/100

Grupul NWA apare la mijlocul anilor '80 direct de pe strazile rau-famate din Compton, Los Angeles si revolutioneaza cultura hip-hop cu muzica lor si povestile din cartier.

Orice fan hip-hop ar trebui sa vada acest film, dar cred ca o sa fie pe gustul unui public mai larg. Primul lucru care m-a socat a fost diferenta de cultura intre America de atunci si cea de acum, dar si intre America de atunci si Europa acolarsi vremuri. Este un film despre frustrari, despre talent, despre loialitate si despre vointa din care se pot trage destule lectii de viata. Initial am crezut ca cele doua ore si jumatate vor fi prea lungi, dar la sfarsit mi s-au parut prea scurte.

Distributia nu este impresionanta din punct de vedere al numelor, dar impresioneaza prin asemanarea cu personajele reale si prin interpretari solide si credibile.Ice Cube este portretizat chiar de fiul sau, poate si de aceea personajul sau a fost unul dintre cele mai eusite. Jason mitchel are si el un personaj solicitant dus la capat cu brio. In ciuda unui scenariu destul de solicitant si a experientei limitate, as spune ca actorii s-au achitat de sarcini cu brio.

Numele mentionate in film si muzica prezentata va starni cu siguranta nostalgii, oricui are legatura cu cultura hip-hop si poate ii va face putin mai intelegatori pe cei care hateuiesc aceasta miscare. Poate unii vor privi cu mai mult respect oameni ca Ice Cube, care au fost esentiali in scoaterea din underground a hip-hopului si vor afla ca acesta nu este doar un actor de comedii indoielnice. MIe unul mi-a placut maxim acest film si il recomand cu toata increderea. Trailer:

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!