duminică, 30 iulie 2017

Snowden (2016)

Gen: Biografic, drama, Thriller

Distributie: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto, Jaymes Butler

Regizor: Oliver Stone [a mai regizat: Mi Amigo Hugo(2014), Savages(2012), Castro in Winter(2012), Wall Street: Money Never Sleeps(2010), South of the Border(2009)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 76.000.000 $

Premii:
- Special Award, Bavarian Film Awards, 2017
- Bronze Frog - Main Competition, Camerimage, 2016
- Best Screenplay, Adapted, Satellite Awards, 2016

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 58/100

Tehnicile ilegale de supraveghere ale NSA ajung publice, dupa ce unul din angajatii agentiei, Edward Snowden, distribuie presei mii de documente clasificate.

Nu este primul film care abordeaza acest subiect, dar este poate cel care il prezinta cel mai detaliat dintre filmele care nu sunt documentare. Singura vina pe acre i-o gasesc este aceea ca aproape il sanctifica pe Snowden si personal nu cred ca este cazul. In rest filmul este facut foarte bine. Povestea este dezvoltata cum trebuie si pusa in scena intr-un mod care o face interesanta. Filmul dureaza doua ore, dar aceste ore trec foarte repede.

Distributia nu este  rea deloc, dar tocmai protagonistul, Joseph Gordon-Levitt, este cel care a avut cea mai putin reusita prestatie. Foloseste o voce la care nu inteleg de ce a apelat si nici nu este foarte credibil in rolul geniului informatic. Din fericire avem parte de prestatii mai bune in rolurile secundare, dar si cateva aparitii surpriza, cum ar fi Nicholas Cage sau Tom Wilkinson, care dau un plus de savoare filmului.

M-am temut ca filmul se va transforma pe parcurs intr-un thriller clasic, sau intr-o poveste de dragoste inutila, dar din fericire scenariul si regia au fost foarte bune si s-au concentrat pe subiectul care conteaza. Mi-ar fi placut sa se insiste mai mult pe comportamentul politicienilor iniante si dupa dezvaluirile lui Snowden, dar poate acesta va fi subiectul unui film viitor. Il recomand tuturor celor care cred ca lumea e un loc minunat in care toata lumea iti vrea binele. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!