sâmbătă, 1 iulie 2017

The Great Wall (2016)

Gen: Fantastic, Aventura, Actiune

Distributie: Matt Damon, Tian Jing, Willem Dafoe, Andy Lau, Pedro Pascal

Regizor: Yimou Zhang [a mai regizat: Lady of the Dynasty(2015), Coming Home(2014), The Flowers of War(2011), Under the Hawthorn Tree(2010), A Woman, a Gun and a Noodle Shop(2009)]

Buget: 150.000.000 $
Incasari: 663.000.000 $

Premii:
- Most Out of Place White Person in a Movie (Matt Damon), All Def Movie Awards, 2017

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 42/100

Mercenari europeni aflati in cautare de praf de pusca ajung sa fie implicati in apararea Marelui Zid Chinezesc, importiva unor creaturi monstruoase.

Cand am vazut filmul asta aveam asa un chef sa vad o megaproductie plina de efecte care sa ma dea pe spate, cu o poveste care sa ma lase fara cuvinte si despre care sa povestesc saptamani intregi. Dezamagirea mea a fost pe masura asteptarilor. Nu este un film rau, dar atatea lucruri sunt lipsite de logica si puse acolo doar pentru impresie artistica, incat nu pot fi trecute cu vederea. Nici macar efectele nu sunt asa impresionante.

Distributia este foarte buna si este unul din factorii care m-au facut sa am asteptari, dar lipsa unei chimii intre protagonisti si un scenariu mediocru au dus la niste prestatii cel mult ok, de care nu poate fi mandru nici unul dintre actori. Chiar si in aceste conditii este sensibila diferenta de clasa intre partea americana de distributie si cea asiatica.

Modul in care a fost regizat acest film, pare sa ne spuna ca Yimou Zhang, un regizor experimentat de altfel, era constient de limitarile echipei sale, de aceea unii actori au beneficiat doar de replici compuse din fraze scurte si de aceea filmul a fost bilingv. Chiar daca are destule probleme, cred ca este un film care trebuie vazut. Pana la urma cine nu vrea sa vada un razboi intre chinezi si extraterestri antici, pe Marele Zid Chinezesc?


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!