vineri, 28 iulie 2017

Seraphim Falls (2006)

Gen: Drama

Distributie: Liam Neeson, Pierce Brosnan, Michael Wincott, Anjelica Huston, Xander Berkeley

Regizor: David Von Ancken [a mai regizat: Awakening(2011), Box Suite(1997)]

Buget: 18.000.000 $
Incasari: 4.000.000 $

Premii:
- Taurus Award - Best Speciality Stunt, World Stunt Awards, 2008

Nota Gealapa: 7
Metascore: 62/100

La sfarsitul Razboiului Civil, un colonel vaneaza un barbat cu acre are un conflict.

Partea buna e ca filmul trece direct la actiune si nu pierde deloc vremea. Partea proasta este ca nu e asa de multa actiune. Sase oameni, patru cai si doua arme este cam putin si pentru un film a carui actiune se desfasoara iin timpul Razboiului Civil din America. Exagerez bineinteles, dar filmul este intr-adevar foarte zgargit in ceea ce priveste recuzita, dar si in dezvoltarea intrigii. Caii din film merg aproape mereu la pas, acesta fiind si ritmul filmului. De aici si durata nejustificata de aproape doua ore.

Distributia nu este rea deloc si reprezinta poate singurul avantaj al filmului. Si Liam Neeson si Pierce Brosnan sunt foarte credibili si au interpretari reusite. Rolurile secundare sunt prea mici ca sa conteze, asa ca cei doi duc tot greul. Din fericire, s-au descurcat cu brio si au scos atat cat se putea scoate de la un scenariu de asemenea minimalist.

Cel ami probabil filmul va fi judecat ca un western clasic si nu este 100% corect. Este mai degraba o poveste despre razbunare. La inceput nu este clar cu cine trebuie sa empatizezi, dar la final ajungi sa empatizezi cu toata lumea. Cei acre cauta un film de actiune pur, cu viteza si scene de actiune nenumarate nu cred ca il vor aprecia prea tare. Pentru restul, nu va fi o pierdere de timp.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!