joi, 6 iulie 2017

Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)

Gen: SF, Aventura, Actiune

Distributie: Gwyneth Paltrow, Jude Law, Angelina Jolie, Giovanni Ribisi, Michael Gambon

Regizor: Kerry Conran [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 70.000.000 $
Incasari: 42.100.000 $

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Best Costumes, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2005
- Visual Effects, Gold Derby Awards, 2005
- Best Original Score for a Fantasy/Science Fiction Film, International Film Music Critics Award (IFMCA), 2004
- Best Visual Effects, International Online Cinema Awards (INOCA), 2005
- Best Visual Effects, Las Vegas Film Critics Society Awards, 2005

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 64/100

Dupa ce New Yorkul este atacat de roboti zburatori, o reporterita face echipa cu un pilot pentru a afla de unde au venit acestia si pentru a afla motivul disparitiei unor oameni de stiinta.

Unul din cele mai ciudate filme pe care le-am vazut. un fel de Indiana Jones futurist, doar ca mult mai prost. Scenariul cred ca a avut o singura replica buna si aceea este chiar ultima a filmului. Avem parte si de o multitudine de efecte vizuale, dintre care mai putin de jumatate le-am numi reusite. Intreg filmul are un aer caricatural si duce inspre benzi desenate.

Distributia a fost cea care m-a facut sa ma incumet sa vad filmul si chiar sa sper ca o sa fie si bun. numai ca Angelina Jolie are un rol minuscul, Gwyneth Paltrow are aici poate cea mai proasta prestatie a carierei, iar la data la care au avut loc filmarile se pare ca Jude Law nu era inca actor, asa ca interpretarea lui este destul de slaba, dar macar are frumusetea aia de baiat aflat la pubertate.

Intriga este destul de improbabila si lasa loc multor intrebari si nu este nici macar 100% originala. Potential a existat din plin, dar scenariul este cel care a ingropat acest film, mai ales ca a incaput pe mana unui regizor a carui carera a inceput si s-a terminat cu acest film. As spune ca merita vazut doar de cei care fumeaza tigari fara tutun, pentru ca s-ar putea sa aiba niste revelatii:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!