duminică, 23 iulie 2017

Southpaw (2015)

Gen: Drama, Sport

Distributie: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Oona Laurence, Forest Whitaker, 50 Cent

Regizor: Antoine Fuqua [a mai regizat: The Magnificent Seven(2016), Exit Strategy(2015), The Equalizer(2014), Olympus Has Fallen(2013), Brooklyn's Finest(2009)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 185.000.000 $

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 57/100

Boxerul Billy Hope apeleaza la antrenorul Tick Wills sa il ajute sa isi refaca viata dupa ce sotia sa moare intr-un accident tragic si pierde custodia fiicei sale.

In filmele astea cu sport in general si cu box in special povestea este mai mereu aceeasi; cineva e campion, apoi nu mai e, iar apoi renaste printr-o experienta de viata de obicei traumatizanta si devine din nou campion. Acestea fiind zise, nu stiu cum se intampla dar si noi spectatorii punem botul de fiecare data la acelasi lucru, ba ne mai si emotionam pe deasupra. Filmul nu are nimic original, dar reuseste cumva sa te tina cu sufletul la gura si sa iti umezeasca ochii la final.

In prima faza distribuirea lui Jake Gyllenhaal intr-una semenea rol poate parea dubioasa, dar dupa primele 15 minute m-am obisnuit cu el. Rachel McAdams a avut o interpretare foarte buna, pacat ca personajul ei nu a avut mai multe zile. In general intreaga distributie a fost compusa din actori experimentati care au dat credibilitate filmului prin prestatii solide; chiar si 50 Cent a fost decent. Mai putin Oona Laurence, acre nu mi s-a parut a fi prea in forma.

Pentru un film de doua ore, nu i-a placut lipsa de profunzime a personajelor. Nu au fost dezvoltate suficient. Chimia dintre Gylenhaal si Whitaker reprezinta principalul motor al filmului. Acest film nu se apropie de Rocky, nu se apropie de Warrior si nu se apropie nici macar de The Fighter, dar este un film pe care il recomand tuturor celor care indragesc filmele sportive, pentru ca nu va fi o pierdere de timp. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!