vineri, 28 iulie 2017

Serenity (2005)

Gen: SF, Aventura, Actiune

Distributie: Nathan Fillion, Gina Torres, Chiwetel Ejiofor, Alan Tudyk, Morena Baccarin

Regizor: Joss Whedon [a mai regizat: Avengers: Age of Ultron(2015), Much Ado About Nothing(2012), The Avengers(2012)]

Buget: 40.000.000 $
Incasari: 87.100.000 $

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Best Supporting Actress (Summer Glau), Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2006
- Most Underrated Movie of the Year, Golden Schmoes Awards, 2005
- Best Dramatic Presentation - Long Form, Hugo Awards, 2006
- Best Script, Science Fiction and Fantasy Writers of America, 2006
- Best Actress (Summer Glau), SFX Awards, UK 2005

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 74/100

Echipajul navei Serenity incearca sa scape de un asasin trimis sa il rapeasca pe unul din membrii pentru ca are puteri telepatice.

Cred ca asta este unul din cele mai subapreciate filme pe care le-am vazut. Nu auzisem nimic despre el si cu toate astea este un film foarte bun. Singura lui vina este ca incearca sa fie un blockbuster fara sa aiba un buget corespunzator, dar pe alocuri chiar reuseste. Efectele sunt decente, povestea are suficient de multa logica si scenariul este destul de reusit. Este palpitant de la inceput pana la sfarsit.

Cred ca distributia este unul din aspectele cele mai interesante ale filmului. Avem ocazia sa vedem foarte multi actori care sunt uriasi acum, dar care la data aparitiei filmului nu aveau nume asa de mari, sau erau chiar la debut. Fiecare dintre ei isi arata aici abilitatile cu care si-au castigat milioane de fani mai apoi, chiar daca rolul lor a fost mai mic sau mai mare.

Pentru ca actorii de care aminteam erau la inceput de cariera, imi inchipui ca majoritatea banilor au fost investiti in efectele vizuale, care arata intr-adevar foarte bine si te pot pacali pe alocuri ca ai in fata o megaproductie. Ni se ofera actiune si violenta din plin, dar si unele probleme morale la care sa reflectam. Finalul a lasat loc pentru un sequel, dar imi inchipui ca acesta nu s-a mai concretizat datorita unei campanii de marketing defectuoasa de care a avut parte acest film, pe care il recomand cu toata increderea. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!