sâmbătă, 1 iulie 2017

State of Play (2009)

Gen: Mister, Drama, Thriller

Distributie: Russell Crowe, Rachel McAdams, Ben Affleck, Helen Mirren, Robin Wright

Regizor: Kevin Macdonald [a mai regizat: Oasis(2017), Sky Ladder: The Art of Cai Guo-Qiang(2016), Black Sea(2014), Christmas in a Day(2013), How I Live Now(2013)]

Incasari: 132.000.000 $

Premii:
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2010
- Best Actor (Russell Crowe), Australian Film Institute, 2009

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 64/100

Dupa ce un membru al staffului unui congressman este omorat, un reporter din Washington care este prietenul din facultate al congressmanului investigheaza cazul.

Mi-a placut nu pot sa zic ca nu, dar oricat de bun este acest film tot am avut mereu senzatia ca ii lipseste ceva... nu stiu ce...poate putin mai multa drama. Intriga este suficient de complexa si importanta pentru a starni interesul si este pusa in scena foarte bine. Rasturnarile de situatie sunt reusite  fara exceptie, fiecare aducand un plus si cinematografia nu este nici ea prea rea. Scenariul propune unele dialoguri destul de greu de urmarit, dar preferabile unor replici fara substanta.

Distributia este buna, dar as nota-o la capitolul minusuri. Nu prea mi-a placut ce am vazut. Ben Affleck nu prea s-a implicat iar Rusel Crowe pare ca s-a implicat prea tare. Cei doi nu prea au avut cine stie ce chimie. Am vazut interpretari reusite in rolurile secundare, dar acei actori au avut prea putin timp de ecran pentru a face diferenta.

Scriitura, desi greu d eurmarit pe alocuri, este inteligenta si propune conspiratii absolut credibile. Cinematografia si coloana sonora contribuie si ele din plin la starea de tensiune aproape omniprezenta in acest film. Singurul defect major al filmului sunt cateva "gauri" in intriga, care nu se simt in timp ce vezi filmul, dar de care iti dai seama cand il analizezi dupa ce se termina. Chiar si asa este un film bun care merita vazut. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!