sâmbătă, 15 iulie 2017

Quiz Show (1994)

Gen: Drama

Distributie: Ralph Fiennes, John Turturro, Rob Morrow, Paul Scofield, David Paymer

Regizor: Robert Redford [a mai regizat: Cathedrals of Culture(2014), The Company You Keep(2012), The Conspirator(2010), Lions for Lambs(2007), The Legend of  Bagger Vance(2000)]

Buget: 31.000.000 $
Incasari: 25.000.000 $

Premii:
- Best Screenplay - Adapted, BAFTA Awards, 1995
- Honorable Mentions, Awards Circuit Community Awards, 1994
- Best Film, New York Film Critics Circle Awards, 1994
- Exposé, Political Film Society, USA 1995

Nota Gealapa: 7.50
Metascore: 88/100

Un tanar avocat, Richard Goodwin, investigheaza un show de televiziune posibil aranjat. Charles Van Doren, cel mai mare castigator din istoria concursului, ajunge sa fie si el investighat.

Filmul ne prezinta un moment imortant din istoria televiziunii, si anume acel moment care a dus la reglementarea emisiunilor concurs. Pana in acest moment producatorii puteau face aproape orice pentru rating, dar incidentul prezentat inQuiz Show a zguduit din temelii lumea acestora. Filmul arata bine, iar subiectul este unul suficient de interesant ca sa starneasca interesul.

Distributia este foarte buna si asta confera filmului un plus de credibilitate. Prestatiile protagonistilor au fost solide si chiar daca nu au fost memorabile, au fost suficiente pentru a empatiza cu personajele si pentru a nu te scoate din poveste. Apreciez calitatea prestatiilor artistice, desi dooua personaje importante sunt interpretate de actori pe care in mod normal nu prea ii am la inima: Ralph Fiennes si John Turturro.

Filmul a fost nominalizat la momentul aparitiei la pentru "Cel ami bun film" la Prmeiile Oscar, dar contracandidatii sai au fost Forrest Gump, Pulp Fiction sau Shawshank Redemption, deci nu a avut nici o sansa, dar simplul fapt ca s-a numarat printre nominalizati reprezinta o garantie in plus ca nu este un film oarecare. La capitolul defecte putem mentiona durata cam mare si cam atat. Restul "lipsurilor" vin in general la pachet cand la baza sta o poveste reala. Il recomand cu incredere. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!