luni, 10 iulie 2017

Spun (2002)

Gen: Comedie, Drama, Crima

Distributie: Jason Schwartzman, John Leguizamo, Patrick Fugit, Mickey Rourke, Brittany Murphy

Regizor: Jonas Akerlund [a mai regizat: Small Apartments(2012), Place(2009), Horsemen(2009), Bakom fiendens linjer(2001)]

Buget: 2.000.000 $
Incasari: 1.100.000 $

Nota Gealapa: 7.05
Metascore: 41/100

Un dealer de droguri il prezinta pe unul din clientii sai "chimistului" care conduce laboratorul in care se fac drogurile si asa incepe o aventura nebuna de trei zile.

Nu imi e 100% clar daca filmul asta este un mesaj impotriva consumului de droguri sau in favorea lui, dar ne prezinta un haos foarte amuzant. Fara a avea vreun subiect maret, reuseste sa fie interesant si surprinzator. Are un stil atipic de filmare si reuseste sa redea cu acuratete provocarile aparute in urma unei dependente. Caricatural pe alocuri, umorul propus aici nu va fi cu siguranta pe gustul tuturor.

Distributia este cel mai atragator lucru al filmului. nu numai ca avem cateva nume importante, dar acestea au oferit prestatii solide si credibile. De data asta, pana si Mickey Rourke sau Eric Roberts au avut interpretari reusite, lucru din ce in ce mai rar la ei. Leguizamo este poate cel mai bun dintre ei, interpretarea lui iesind de departe in evidenta.

Intreg filmul este practic o nebunie in mare parte controlata, plina de imprevizibil si condimentata cu un umor foarte bun dupa parerea mea. Nu este un clasic, dar poate reprezenta o alegere buna de film pe care sa il vezi cu prietenii, asa ca il recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!