marți, 25 iulie 2017

Snow White and the Huntsman (2012)

Gen: Aventura, Actiune, Drama

Distributie: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Sam Claflin, Sam Spruell

Regizor: Rupert Sanders [a mai regizat: Ghost in the Shell(2017)]

Buget: 170.000.000 $
Incasari: 943.000.000 $

Filmul a obtinut 13 premii, printre care:
- Top Box Office Films, ASCAP Film and Television Music Awards, 2013
- Top Ten of the Year - Audience Award, CinEuphoria Wards, 2013
- Best Supporting Actress - Audience Award (Charlize Theron), CinEuphoria Awards, 2013
- Best Movie Trailer, IGN Summer Movie Awards, 2013
- Favorite Female Butt Kicker (Kristen Stewart), Kids' Choice Awards, USA 2013

Nota Gealapa: 6.70
Metascore: 57/100

Intr-o reinterpretare a povestii, vanatorul care avea ordin sa o duca pe Alba ca Zapada in padure si sa o ucida, devine protectorul si mentorul ei in incercarea de a scapa de regina diabolica.

Filmul asta este un amalgam ciudat de lucruri bune si altele mai putin bune, dar per total as spune ca este o risipa de bani. Din punct de vedere vizual, filmul arata foarte bine, dar asta este unul din putinele lucruri reusite. Tuturor ne plac reinterpretarile povestilor vechi si multe filme au avut succes abordand aceasta reteta, dar Alba ca Zapada? Sa iei o poveste pentru copii mici si sa incerci sa o transformi intr-un blockbuster mi se pare putin prea pretentios si cred ca experimentul a fost unul nereusit. Ar fi putut avea succes cu cateva idei bune si cu un scenariu inteligent, dar acestea au lipsit cu desavarsire.

Distributia ar fi putut salva acest film, iar castingul a foat aproape perfect. A avut o singura mare greseala: Kristen Stewart. Degeaba se chinuie Chris Hemsworth in rolul vanatorului si degeaba are Charlize Theron o interpretare foarte buna in rolul negativ. Kristen Stewart strica toata muca colegilor ei fiind ea insasi, adica o prezenta neglijabila, tacuta, fada, lipsita de expresii. Cred ca cele 15 minute ale ei s-au cam terminat.

Filmul a avut cateva tentative laudabile. Una dintre ele este dezvoltarea suplimentara a personajelor secundare, pentru a da o mai mare profunzime filmului, dar nu s-a capitalizat avantajul oferit de acest lucru. Cateodata nu e suficient doar sa arati bine si asta se aplica si in cazul acestui film. Cu toate astea, daca va pica in maini nu il ocoliti, pentru ca nu este chiar o pierdere totala de timp.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!