sâmbătă, 29 iulie 2017

Shattered Glass (2003)

Gen: Drama

Distributie: Hayden Christensen, Chloë Sevigny, Steve Zahn, Peter Sarsgaard, Rosario Dawson

Regizor: Billy Ray [a mai regizat: Secret in Their Eyes(2015), Breach(2007)]

Buget: 6.000.000 $
Incasari: 3.000.000 $

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Best Supporting Actor (Peter Sarsgaard), Boston Society of Film Critics Awards, 2003
- Best Supporting Actor (Peter Sarsgaard), Kansas City Film Critics Circle Awards, 2003
- Best Actor (Peter Sarsgaard si Hayden Christensen), Las Palmas Film Festival, 2004
- Special Recognition for excellence in filmmaking, National Board of Review, 2003
- Best Supporting Actor (Peter Sarsgaard), National Society of Film Critics Awards, USA 2004

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 73/100

Povestea unui tanar jurnalist care isi pierde toate privilegiile dupa ce se descopera ca a inventat mai mult de jumatate din articolele pe care le-a scris pentru The New Republic, revista pentru care lucra.

Un film foarte bun, care ne prezinta un caz real in care pupincurismul duce un om pe cele mai inalte culmi ale meseriei sale. Cu totii vedem astfel de specimene in viata de zi cu zi si speram sa isi rupa picioarele intr-o zi, iar acest film ne da speranta ca intr-o zi se va intampla. Nu este cel mai palpitant film, dar chiar si asa simplu cum este reuseste sa fie interesant.

Distributia propunepractic un sigur nume cu adevarat important, dar acesta livreaza o interpretare excelenta. Peter Sarsgaard are o prestatie extrem de solida si credibila si reuseste sa fure intreaga lumina a reflectoarelor, desi nu el este protagonistul filmului. Hayden Christensen a avut si el o prestatie decenta, dar prin comparatie cu Sarsgaard pare un amator.

Filmul reuseste sa deschida si o mica fereastra spre lumea dura a jurnalismului, care nu este deloc scutita de competitivitate si egouri, dar si o responsabilitate uriasa. Sunt convins ca multi din cei acre vor vedea filmul se vor regasi pe ei sau pe colegii lor in personajele stereotipice din acest film. Fie si numai pentru acest motiv cred ca trebuie sa i se dea o sansa acestui film. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!