joi, 6 noiembrie 2014

The Impossible (2012)

Titlu original: Lo imposible
Titlu romana: Paradisul spulberat

Gen: Drama

Distributie: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland, Samuel Joslin, Oaklee Pendergast

Regizor: J.A. Bayona [a mai regizat: El orfanato(2007)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 408.000.000 $

Nota Gealapa: 8.10
Metascore: 73/100

Povestea unei familii de turisti care au vizitat Thailanda si care a fost prinsa de evenimentele distructive si haotice de dupa tsunamiul din 2004, din Oceanul Indian.

Forta acestui film cu care reuseste sa impresioneze se datoreaza in principal faptului ca este bazat pe o poveste reala. Fara acest detaliu, am fi avut de a face doar cu un film bun si atat, dar stiind in permanenta ca este bazat pe o poveste reala, fiecare scena este traita mult mai intens. Regizorul a contribuit si el decisiv la impresia generala, desi experienta nu l-ar fi recomandat, ajutat, ce-i drept, de un buget decent care i-a permis printre altele si unele efecte speciale impresionante.

Distributia este si ea una notabila, cu nume cunoscute si copii foarte talentati. Naomi Watts straluceste cu adevarat in acest film, iar ca urmare a si primit o nominalizare la Oscar si una la Globul de Aur pentru acest rol.In afara de ea, l-as remarca si pe Tom Holland, un pusti care a dus in spate filmul o perioada importanta de timp, cu o responsabilitate si maturitate cum nu am intalnit la foarte multi actori experimentati.

De obicei, filmele despre dezastre naturale au o reputatie ciudata, deseori percepute doar pentru o seara in cauti motiv sa mananci popcorn, dar acest film reuseste sa invinga aceste prejudecati, ajutat din nou de faptul ca este bazat pe o poveste reala dar si de amplitudinea evenimentului reprezentat. Odata evenimentele inevitabile dezlantuite avem parte de 15 minute de spaima, cinematografie realista si un sunet infiorator. Dupa acest moment, filmul se concentreaza pe un altfel de drama, mai personala, dar care este poate chiar mai infricosatoare.Acesta este si motivul pentru care acest film straluceste. Concentrandu-se mai degraba pe drama personala si supravietuirea unei singure familii, decat sa se concentreze pe dezastrul antural in sine, ii da acestuia o fata umana, mai sensibila.

Daca ar fi sa reprosez ceva acestui film ar fi prelungirea exagerata si nejustificata a unor scene, care aduce un gen de drama nepotrivit in ansamblu. De asemenea, filmul a primit critici pentru "englezificare", filmul fiind o productie spaniola, iar familia care a inspirat aceasta poveste fiind , de asemenea, tot iberica. Ma gandesc, insa, ca acest lucru a fost necesar pentru a putea face acest film un eveniment global.

E timpul sa enumeram cateva curiozitati despre acest film. Multi dintre figuranti sunt supravietuitori reali ai nefericitului eveniment. Familia reprezentata in acest film a fost prezenta e platouri pe toata durata filmarilor si au contribuit cu detalii si sfaturi pentru a apropia evenimentele cat mai mult de realitate. O parte din scene s-au filmat chiar in locurile unde a avut loc dezastrul. Acest film este unul din ultimele produse de Ciudad de la Luz(studiourile City of Life), din Spania. Aceasta casa de productie a intrat in faliment in octombrie 2012, datorita numarului extrem de mic de filme facute aici.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!