duminică, 30 noiembrie 2014

Stoker (2013)

Gen: Thriller

Distributie: Mia Wasikowska, Nicole Kidman, Matthew Goode, Lucas Till, Jacki Weaver

Regizor: Chan-wook Park [a mai regizat: 60 Seconds of Solitude in Year Zero(2011), Bakjwi(2009), Ssa-i-bo-geu-ji-man-gwen-chan-a(2006), Sympathy for Lady Vengeance(2005), Oldboy(2003)]

Buget: 12.000.000 $
Incasari: 12.000.000 $

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 58/100

Dupa ce tatal ei moare, in viata unei tinere apare un unchi despre care nici nu stia ca exista si care ajunge sa locuiasca cu ea si mama ei instabila. In timp incepe sa creada ca acesta are motive ascunse pentru care a aparut in viata lor, dar se indragosteste nebuneste de el.

 Filmul asta se potriveste perfect cu vremea mohorata de afara. Atmosfera sumbra, crime, suspans, incest, acestea culorile care formeaza tabloul oferit de aceasta productie. Din pacate, pentru fiecare moment bun din film exista si unul prost. Alternanta asta face ca filmul sa fie doar bunicel, nu si memorabil insa.

Distributia nu este deloc rea. Actorii s-au mulat perfect pe acest scenariu si li s-a potrivit suspect de bine partea neagra a personajelor lor. Nicole Kidman s-a descurcat excelent in rolul unei femei instabile emotional si mintal, dar l-as remarca si pe Matthew Goode care in cateva momente mi-a dat fiori.

Pentru ca avem parte de un regizor asiatic la prima lui experienta hollywoodiana, sunt pasaje intregi care duc spre cinematografia orientala, pasaje care nu fac deloc bine filmului. Desi este realizat intr-un mod subtil, artistic, filmul are un aer de perversitate e c are nu il oate ascunde. Unii critici au ridicat aceasta productie in slavi, altii s-au declarat dezgustati; e clar ca adevarul este undeva la mijloc si fiecare ramane cu ce vrea din acest film. Si ca sa va dau un pont de final: de fiecare data cand personajul principal isi ridica piciorul drept, inseamna ca are orgasm, idee cu care a venit chiar Mia Wasikowska.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!