luni, 10 noiembrie 2014

Diana (2013)

Denumire in romana: Printesa Diana

Gen: Biografic

Distributie: Naomi Watts, Naveen Andrews, Cas Anvar, Charles Edwards, Douglas Hodge

Regizor: Oliver Hirschbiegel [a mai regizat: Five Minutes of Heaven(2009), The Invasion(2007), Ein ganz gevohnlicher Jude(2005), Der Untergang(2004), Mein letzter Film(2002)]

Incasari: 3.000.000 $

Nota Gealapa: 6.10
Metascore: 35/100

In ultimii doi ani de viata, printesa Diana trece printr-un adevarat ritual de maturizare: o dragoste secreta cu chirurgul pakistanez Hasnat Khan.

Acest film te lasa cu o senzatie de insatisfactie totala. Suporti multe minute plictisitoare, in speranta ca la momentul deznodamantului, oricum dinainte stiut, se lanseaza o ipoteza care sa te socheze. In plus, producatorii demitizeaza intr-o oarecare masura o mare personalitate a secolului trecut. Am impresia, ca pe langa adevarurile biografice, filmul se bazeaza si pe unele zvonuri si banuielii ale vremii, dar refuza sa faca asta fix in cel mai important moment.

Distributia nu este una stralucitoare si nici cel mai cunoscut nume, Naomi Watts, nu are vreo interpretare memorabila, desi se apropie pe alocuri de original. Desi personajul reprezentat a fost unul foarte ofertant dupa parerea mea, nu acelasi lucru putem spune si despre scenariu. Restul actorilor aproape ca nu conteaza.

Cu siguranta acest film isi va atrage numerosi dusmani dintre fanii printesei Diana, aproape la fel de numerosi ca cei ai lui Michael Jackson si la fel de sigur ii va plictisi pe restul. Din pacate trebuie sa il trecem in categoria celor care gasesc o nisa virgina, au potential, promit si esueaza lamentabil la sfarsit. Pana si Naomi Watts s-a referit la acest film ca fiind "o corabie care se scufunda".


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!