duminică, 9 noiembrie 2014

Chef (2014)

Nume in romana: Bucatarul

Gen: Jon Favreau, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, John Leguizamo, Bobby Cannavale

Regizor: Jon Favreau [a mai regizat: Cowboys & Aliens(2011), Iron Man 2(2010), Iron Man(2008), Zathura: A Space Adventure(2005), Life on Parole(2003)]

Incasari: 78.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 68/100

Un bucatar sef care isi pierde slujba, porneste o afacere cu un camion cu sandwichuri, in incercarea de a-si regasi creativitatea si de a-si repara relatia cu familia.

Acest film ar trebui sa existe in manualele de cinematografie, la capitolul despre cum sa faci o comedie buna, fara sa fie siropoasa si fara sa investesti zeci de milioane de dolari. Nu aveam nici un fel de asteptare si nici macar nu am vazut vreun trailer inainte sa vad acest film, astfel ca surpriza mea a fost totala. Amuzant si sensibil, acest film este si clasic si modern in acelasi timp.

Distributia este una de vis si reprezinta probabil cel mai amre avantaj al acestui film. Pe lenga numele amintite mai sus ii mai vedem la treaba si pe Sofia Vergara, Oliver Platt sau Dustin Hoffman, toti pusi in valoare de un scenariu destul de bun. Singurul minus ar fi ca, fiind atatea nume mari pe care in mod normal ne-am dori sa le vedem in roluri principale, nu toti beneficiaza de un timp indelungat pe ecran iar personajele unora nu sunt dezvoltate suficient. Atatea nume reunita sub acelasi scenariu nu au cum sa scoata decat ce e mai bun unul de la altul rezultand astfel o calitate a interpretarii foarte buna.

Protagonistul este poate cel mai putin cunoscut nume din distributie, dar probabil ca Jon Favreau are foarte multi prieteni, altfel nu vad cum atatia actori mari sa accepte roluri asa marunte. Povestea avanseaza foarte rapid fara sa iti dea timp sa te plictisesti si imi place modul foarte natural si realist in care au integrat retelele de socializare, dand un aer modern intregului film. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!