miercuri, 12 noiembrie 2014

Red Dawn (2012)

Gen: Actiune

Distributie: Chris Hemsworth, Isabel Lucas, Josh Hutcherson, Josh Peck, Adrianne Palicki

Regizor: Dan Bradley [aflat la rimul film]

Buget: 65.000.000 $
Incasari: 103.000.000 $

Nota Gealapa: 5.85
Metascore: 31/100

Un grup de adolescenti incearca sa isi salveze orasul de o invazie nord-coreeana.

Acest film ar putea la fel de bine sa se numeasca "Mic indretar despre cum sa arunci pe fereastra multe zeci de milioane de dolari". Nu e posibil sa ai un asemenea buget si sa nu poti sa vii decat cu o poveste tentanta, dar demna de un SF, in care nord-coreenii se aliaza cu rusii si invadeaza America si sa plusezi cu o mana de copii acre in acteva zile se transforma intr-un commando de gherila caruia doua armate nu ii fac fata. Nu mai conteaza cateva efecte bune, cand lipsa logicii face sa ti se zbata un ochi tot filmul. As mentiona totusi si un lucru poztiv: sunt vreo trei momente in care esti total surprins de turnura pe care o ia actiunea si tresari scapand o injuratura printre dinti.

Distributia nu este deloc rea, dar oricat de bun actor ai fi, nu poti sa fii credibil cand esti pus intr-o asemenea ipostaza. Nu poti sa spun ca s-au facut de ras. Ei saracii au scos tot ce au putut incercand sa transforme o carte SF intr-un film de actiune.

As fi curios sa cunosc persoanele care au finantat acest film si carora li s-a arut o idee excelenta ca o armata ar invada un orasel din state fara nici un motiv si apoi aceeasi armata care ia prin surprindere intregul sistem de aparare american sa fie neputincioasa in fata a cinci copii de liceu. Responsabilii ar trebui sa nu mai primeasca in viata lor putere de decizie asupra nici unui lucru.

Culmea e ca acest film este un remake al unuia din anii '80. Singura diferenta este ca in filmul original armata care invada America era cea chineza, dar producatorii au schimbat acest detaliu pentru ca filmul sa se poata bucura in continuare de succes in box-office-ul chinezesc.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!