vineri, 21 noiembrie 2014

Plastic (2014)

Gen: Actiune

Distributie: Ed Speleers, Will Poulter, Alfie Allen, Sebastian De Souza, Emma Rigby

Regizor: Julian Gilbey [a mai regizat: The ABCs of Death 2(2014), A Lonely Place to Die(2011), Rise of the Footsoldier(2007), Rollin' with the Nines(2006), Reckoning Day(2002)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 200.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 32/100

Doi prieteni au pus pe picioare o inselatorie cu carti de credit care mergea perfect pana cand au furat de la persoana nepotrivita, un gangster sadic care promite sa le crute viata in schimbul unei sume de bani. Astfel, pentru a plati 2.000.000 de lire sterline si pentru a-si salva viata trebuie sa organizeze cel mai mare jaf de bijuterii din istorie.

Britanicii tot incearca sa dea o aura hollywoodiana filmelor lor, dar, cu mici exceptii, inca nu au invatat cum sa faca asta. Tot in categoria experimentlor aproape in totalitate nereusite se incadreaza si acesta. In afara de cateva momente bune, filmul este plin de scene lipsite de logica si planuri grandioase cu detalii dubioase. nici nu mai stiu de cate ori in timpul filmului nu puteam sa gandesc altceva decat "amprente", care erau lasate peste tot si totusi politia apare suspect de putin pentru un film despre infractiuni.

Distributia nu e rea deloc pentru un film britanic, dar materialul pe care l-au avut la indemana nu i-a ajutat deloc sa straluceasca. Astfel, si prestatiile artistice sunt in nota filmului, adica mediocre. Au reusit sa se remarce si sa se ridice cat de cat din mocirla doua nume: Will Poulter si Thomas Kretschmann, al carui rol din pacate nu i-a permis un timp de ecran foarte mare.

Atmosfera este una pozitiva iar filmul nefiind unul prea complicat iar aceste lucruri fac ca acest sa fie totusi agreabil si relaxant dupa o zi grea de munca. Astept inca ziua in care acest gen de filme englezesti sa se ridice la inaltimea celor de peste ocean, dar cred ca mai am destul de astetat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!