luni, 10 noiembrie 2014

Noah (2014)

Gen: Drama

Distributie: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hokins, Ray Winstone, Emma Watson

Regizor: Darren Aronofsky [a mai regizat: Black Swan(2010), The Wrestler(2008), The Fountain(2006), Requiem for a Dream(2000), Pi(1998)]

Buget: 125.000.000 $
Incasari: 426.000.000$ (pana acum)

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 68/100

Un barbat este ales de creatorul lumii pentru o misiune monumentala, inaintea unei inundatii apocaliptice menita sa purifice lumea.

Acest film a fost pentru mine o dezamagire... sa-i spunem biblica. Dupa o campanie de pr mai mult decat convingatoare, ma asteptam sa asist la doua ore de efecte impresionante si revelatii religioase care sa ma faca sa merg sa ma spovedesc si sa ma rog imediat dupa ce se termina filmul. Din pacate, cu monstri de piatra si 35465465187454684515 de animale adormite cu trei cadelnite, e cam greu sa urmaresti filmul intr-o maniera revelatoare din punct de vedere religios.

Distributia este una de vis, dar nepusa suficient in valoare de acest scenariu.Russel Crowe mi s-a parut ca si-a asumat acest rol si l-a luat poate prea in serios, dar in afara de cateva mici exagerari face o treaba buna. Dintre ceilalti i-as remarca pe Anthony Hopkins, care incanta ca intotdeauna si pe Emma Watson care ne arata si aici o oarecare mostra de talent.

Nu e de mirare ca nimeni nu a mai abordat subiectul biblic al arcei lui Noe si sa incerce sa il transforme intr-o megaproductie. Sacrificiile de logica pe care trebuie sa le faci pentru a pune cumva in scena o povestire biblica, face ca intregul scop al filmului sa fie ratat. O povestire atat de scurta ca Arca lu Noe trebuia sa fie modificata masiv pentru a o transforma intr-un film de doua ore si asta s-a si intamplat, din pacate nu intr-un mod bun.  Aspectele pentru care majoritatea oamenilor au dorit sa vada acest film, adica scena cu inundatia si robabil animalele, ocupa un timp infim, restul filmului pierzandu-se in drame inutile demne de Stapanul Inelelor.

In concluzie, acest film nu a reusit sa multumeasca pe nimeni: nici pe cei religiosi care sperau sa termine filmul plangand in genunchi, nici pe cei care asteptau efecte speciale epocale.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!