marți, 11 noiembrie 2014

Manusi Rosii (2010)

Gen: Drama

Distributie: Marcel Iures, Alexandru Mihaescu, Andi Vasluianu, Mircea Rusu, Alexandra Pirici

Regizor: Radu Gabrea [a mai regizat: O poveste de dragoste, Lindenfeld(2014), Trei zile pana la Craciun(2012), Doua lumi in muzica(2011), Romania! Romania! II: Cautandu-l pe Schwartz(2008), Calatroria lui Gruber(2008)]

Nota Gealapa: 7.30

Filmul urmareste povestea studentului Felix Goldschmidt, arestat pentru o crima pe care nu o intelege si care in prima faza, ca si colegii lui de celula, crede ca este victima unei greseli.

O adaptare a best-seller-ului autobiografic cu acelaşi nume al scriitorului Eginald Schlattner, filmul este o poveste politica, care arata cum un stat totalitar se impune prin frica, dezradacineaza oameni aproape la intamplare, cerandu-le obedienta oarba. Desi abordeaza o tema total antipatica si dezbatuta pe toate partile de o sumedenie de regizori si scenaristi, trebuie sa apreciez calitatea si forta pe care o transmite acest film.

Distributia nu este nici cea mai buna nici cea mai slaba pe care am vazut-o. Putinele nume cunoscute care joaca in acest film au oferit interpretari foarte bune. Desi nu am fost impresionat de protagonist, apreciez interpretarea excelenta a lui Andi Vasluianu. Este prima data cand am o parere pozitiva despre vreo prestatie de-a lui.

Fara bani multi, pentru ca saracia se simte in fiecare cadru si nu doar pentru ca asa erau vremurile reprezentate in film, dar cu un scenariu mai mult decat ofertant, regizorul a reusit sa creeze un film care impresioneaza prin forta mesajului si a emotiilor transmise. Pacat ca a trebuit sa ma uit la inca un film cu atmosfera sumbra si care aminteste de vremuri triste, ca sa vad inca un film autohton bun. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!