duminică, 17 august 2014

Visul lui Adalbert (2011)

Gen: Comedie

Distributie: Gabriel Spahiu, Doru Ana, Ozana Oancea, Anca-Ioana Androne, Mimi Branescu

Regizor: Gabriel Achim [aflat la primul lung metraj]

Buget: 650.000 euro

Nota Gealapa: 5.60

Actiunea ne poarta intr-o uzina comunista si ne prezinta saptamana premergatoare unei serbari cu ocazia zilei aniversare a Partidului Comunist Roman.

Inca un film romanesc despre communism... dar macar avem de a face cu unul reusit. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca nimeni nu isi plange de mila si nu deplange soarta natiunii. Lucrurile sunt luate ca atare si fiecare incearca sa obtina cat mai mult in fiecare situatie.

Distributia nu este la fel de puternica precum in alte productii romanesti, dar Gabriel Spahiu face unul din cele mai bune roluri in care l-am vazut si este cu adevarat un deliciu sa il urmaresti in acest personaj. Si restul actorilor care au avut roluri mai mici s-au descurcat excellent in a oferi credibilitate personajelor lor si a transpune dincolo de ecrane atmosfera acelor vremuri.

Acest film este neasteptat de amuzant si, ce este si mai surprinzator, este un final care ofera undeznodamant, oricare ar fi el, in loc sa se termine in mijlocul actiunii ca la multe alte filme autohtone, pentru ca, in general, in filmele romanesti, un regizor care nu stie sa faca un final nu il mai face deloc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!