marți, 19 august 2014

Black Butterflies (2011)

Gen: Drama

Distributie: Carice van Houten, Liam Cunningham, Rutger Hauer, Graham Clarke, Nicholas Pauling

Regizor: Paula van der Oest [a mai regizat: Lucia de B.(2014), The Domino Effect(2012), Wijster(2008), Tiramisu(2008), Hidden Flaws(2004)]

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 66/100

Desfasurata in vremurile negre ale Africii de SUd, actiunea urmareste o tanara scriitoare alcoolica si putin nebuna, in incercarea ei de a gasi un loc caruia sa ii spuna "casa".

Filmul a beneficiat de o idee interesanta, dar, pentru ca regizoarea este femeie, s-a pierdut mult timp cu anumite detalii neimportante pentru cursul filmului, actiunea avansand din acest motiv destul de lent si filmul devenind plictisitor, pe alocuri. Nu impresioneaza nici prin alte mijloace si singurul punct forte este incarcatura emotionala a povestii

Distributia nu este una de renume, dar sunt destui actori experimentati care au scos maximum dintr-un scenariu mediocru. desi rolul principal ii apartine lui Carice van Houten, adevarata stea mi s-a parut Liam Cunningham, care a avut o prestatie impecabila. Protagonista, in schimb, nu s-a ridicat la nivelul impus de importanta rolului sau.

Avand si un dram de adevar, povestea ar fi putut fi exploatata mult mai bine, iar filmul ar fi avut potentialul sa devina unul memorabil. Cred ca principalele lipsuri constau intr-un scenariu mai bine scris si un regizor respectabil.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!