sâmbătă, 9 august 2014

Nunta in Basarabia (2009)

Gen: Comedie

Distributie: Vlad Logigan, Victoria Bobu, Constantin Florescu, Igor Chistol, Igor Caras-Romanov

Regizor: Nap Toader [a mai regizat: Italiencele(2004)]

Buget: 500.000 euro

Nota Gealapa: 7.80

Un dirijor din Bucuresti si o pianista din Chisinau, proaspat casatoriti in Romania, merg sa faca o a doua nunta, la rudele fetei, in Basarabia. Aceasta sarbatoare devine prilej de competitie intre rudele mirilor, iar situatia este si mai tensionata datorita diferentelor culturale.

Acest film pare sa fie, la prima vedere, un tratat despre dragoste si nunti, in vremea tranzitiei. Din fericire, daca stiti sa cititi printre randuri, este mai mult de atat. Ne ofera o perspectiva asupra diferentelor culturale dintre noi si asa zisii frati basarabeni si ne putem face o idee despre ce credem noi de fapt despre ei, ce cred ei despre noi, ce ne uneste si ce ne dezbina.

Distributia nu abunda de nume importante, dar cei alesi s-au descurcat foarte bine, mai ales ca au fost pusi in situatia de a-si exagera personajele pana aproape de caricatura, pentru a scoate si mai mult in evidenta ideile regizorului.

Filmul este, cu siguranta, diferit si nu poate fi pe placul maselor. Dar cei care au o atractie aparte pentru ciudat il vor gasi foarte interesant. Modul diferit de a privi realitatea de fiecare parte a granite si felul cum este prezentat acest lucru aici, nu este usor de digerat nici de catre romani nici de catre basarabeni.

Trailer:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!