sâmbătă, 9 august 2014

Flight (2012)

Gen: Drama

Distributie: Denzel Washington, Nadine Velazquez, Don Cheadle, Tamara Tunie, Bruce Greenwood

Regizor: Robert Zemeckis [a mai regizat: A Christmas Carol(2009), Beowulf(2007), The Polar Express(2004), Cast Away(2000), What Lies Beneath(2000)]

Buget: 31.000.000 $
Incasari: 259.000.000 $

Nota Gealapa: 7.70
Metascore: 76/100

Un pilot isi salveaza aproape toti pasageri dintr-un avion defect care se prabuseste, dar cand se investigheaza accidentul, adevaruri tulburatoare ies la lumina.

Este, cu siguranta, prima data cand problema dependentei de alcool si droguri este abordata in acest mod, pentru ca pana la urma, pe langa tot spectacolul si galagia din jur acesta este subiectul principal al filmului. Este despre suferinta unui om, cat de mult poate el indura si cum poate un caracter sa renasca dupa ce a atins limita de jos. Scenariul este foarte buna, iar bugetul destul de generos a permis o calitate a imaginii si nieste efecte vizuale foarte reusite.

Denzel a fost ales sa fie starul acestui film si chiar reuseste sa straluceasca si sa se detaseze de ceilalti membri ai distributiei. Sa tinem cont ca si scenariul a fost generos cu el, personajul lui fiind cam singuru dezoltat suficient de mult incat sa conteze. Aceasta interpretare i-a adus lui Denzel prima nominalizare la Oscar dupa o pauza de zece ani.

Filmul este neasteptat de bun, mai ales ca iese din mainile unui regizor specializat in filme de animatie. Coloana sonora are si ea o importanta majora in acest film. Fiecare melodie se potriveste perfect cu scena si starea de spirit din momentul in care este folosita. Prabusirea avionului din film a avut ca sursa de inspiratie o prabusire reala, unde pilotii au incercat sa faca aceeasi manevra ca in film pentru a stabiliza avionul, dar, pentru ca in viata nu e ca in filme, manevra nu a avut efectul scontat si au murit toti.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!