duminică, 10 august 2014

The Heat (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Sandra Bullock, Michael McDonald, Melissa McCarthy, Demian Bichir, Marlon Wayans

Regizor: Paul Feig [a mai regizat: Bridesmaids(2011), Ronna & Beverly(2009), Unaccompained Minors(2006), Early Bird(2005), I Am David(2003)]

Buget: 43.000.000 $
Incasari: 461.000.000 $

Nota Gealapa: 6.90
Metascore: 60/100

O agenta speciala FBI foarte aroganta trebuie sa faca echipa cu o agenta de politie rea de gura, pentru a veni de hac unei retele de traficanti de droguri.

Nu mai vazusem demult un film aproape clasic pentru Sandra Bullock, adica unul in care ea incepe interpretand o femeie barbat bine si pe parcurs se transforma intr-o domnisoara sensibila. Acest film are ceva din Miss Congeniality. Este amuzant, sunt cateva scene de actiune decente si cateva efecte reusite. Pentru ca bugetul a permis ca scenariul sa fie pus in scena intr-un mod decent, nici macar nu ma dernjeaza ca intriga nu este originala deloc. Am si pierdut sirul filmelor in care politisti care nu se suporta trebuie sa faca echipa si sa convietuiasca.

Distributia este foarte solida. In afara de Sandra Bullock, toti ceilalti s-au descurcat si ei destul de bine, in frunte cu Melissa McCarthy, care desi nu se numara printre actorii mei preferati, trebuie sa recunosc ca a facut un rol bunicel aici. Nu putem, totusi, sa numim vreo interpretare demna de vreun premiu, pentru ca genul de personaje disponibile in acest film nu sunt foarte solicitante si ofertante din punct de vedere al prestatiei artistice.

Cu siguranta, acest film nu este pentru pudici. Limbajul este cat se poate de explicit. In plus, stim cu totii ca umorul pe care il ofera Melissa McCarthy nu este chiar pe guustul tuturor si nu se poate doar sa il tolerezi. Fie il iubesti fie il urasti. Din fericire pentru acest film, partile bune sunt mai multe decat cele negative si rezultatul este un film bunicel; un pretext excelent pentru a manca o oala de popcorn.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!