joi, 7 august 2014

Arbitrage (2012)

Gen: Drama

Distributie: Richard Gere, Susan Sarandon, Brit Marling, Tim Roth, Laetitia Casta

Regizor: Nicholas Jarecki [a mai regizat: The Outsider(2005)]

Buget: 12.000.000 $
Incasari: 8.000.000

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 73/100

Un magnat care incearca sa isi salveze bunastarea si este disperat sa incheie o afacere, face o greseala care il forteaza sa apeleze la ajutorul unei personae neasteptate.

Este un film old school, corect, nici prea prea, nici foarte foarte. Este tipul clasic de film de acest gen al anilor '90. Buget asa si asa, fara efecte, fara scene de lupte, fara urmariri de masini, totul se bazeaza doar pe puterea povestii, care, in acest caz, este un rezonabila. Actiunea avanseaza exact in ritmul potrivit si, desi nu te face sa tresari sau sa sari de pe scaun la fiecare scena, te tine suficient de "in prize" cat sa nu te plictisesti.

Distributia este foarte echilibrata. Producatorii au adunat in jurul unui nume mare ca Richard Gere, atat actori din garda veche si foarte experimentati cat si cativa tineri foarte talentati. Nu putem evidentia pe nimeni din punct de vedere al interpretarii, pentru simplul fapt ca nu este genul scela de film si de scenariu care sa puna neaparat in valoare un actor, dar toti s-au descurcat onorabil. Poate cu exceptia lui Tim Roth.

Richard Gere a primit acest rol doar pentru ca Al Pacino nu a avut timp. Oricat de bine s-a descurcat Gere, cu Pacino ar fi fost chiar mai reusit filmul, pentru ca este mai obisnuit cu astfel de roluri. Singurul premiu castigat de cineva din acest film, a fost un Oscar pentru rol secundar pe care l-a luat Nate Parker.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!