luni, 11 august 2014

The Hunger Games: Catching Fire (2013)

Gen: Aventura

Distributie: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Jack Quaid, Taylor St. Clair

Regizor: Francis Lawrence [a mai regizat: Gotham(2012), Water for Elephants(2011), I Am Legend (2007), Constantine (2005)]

Buget: 130.000.000 $
Incasari: 1.792.000.000 $

Nota Gealapa: 7.95
Metascore: 75/100

Castigatorii editiei a 74-a a Jocurilor foamei devin tintele puterii, dupa ce victoria lor aprinde speranta oamenilor si este pe cale sa porneasca o revolutie.

Este unul din cazurile rarisime cand al doilea film al unei serii este mai bun decat originalul. Cred ca la primul film nu si-au dat seama pe ce comoara au pus mana. Acum l-au mai cizelat, l-au mai dichisit putin, au incercat sa ii acorde profunzime si rezultatul se vede la box office. Ca si punct negativ as mentiona finalul, care desi vine dupa mai bine de doua ore, este mult prea brusc. Eu inteleg ca trebuie sa creezi suspans pentru urmatoarele doua filme ale trilogiei, dar nici sa intrerupi filmul in acest stil telenovelistic, fara vreun deznodamant, fie el si partial si chiar in mijlocul celei mai interesante parti a filmului.

Distributia este aceeasi din primul film si prestatiile sunt in aceeasi nota, adica mult sub nivelul filmului. Cu exceptia lui Woody Harrelson, care are suficienta experienta incat sa se ridice la inaltimea scenariului, restul protagonistilor mi se pare ca au prestatii mediocre care nu ii vor ajuta sa aiba o cariera fructuoasa dupa ce se termina acest noroc al lor de a face parte din primul film al acestei serii si de a fi indispensabili pentru urmatoarele.

In afara de interpretare, restul aspectelor par ridicate la un alt nivel fata de primul film. Se acorda o mai mare imprtanta unui subiect mai profund decat o batalie in arena, si anume unei revolutii pe cale sa inceapa. Totul pare mai natural si mai putin evident, poate si datorita primului film acre a deschis calea si ne-a obisnuit cu peisajul. Chiar si jocurile in sine sunt mai interesante si cu efecte mai reusite. Singura mea temere este ca urmatoarele filme din serie nu vor reusi sa se ridice la standardul inalt impus de acesta.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!