vineri, 15 august 2014

The Tall Man (2012)

Gen: Horror

Distributie: Jessica Biel, Jodelle Ferland, William B. Davis, Stephen McHattie, Samantha Ferris

Regizor: Pascal Laugier [a mai regizat: Martyrs(2008), House of Voices(2004)]

Buget: 18.200.000 $

Nota Gealapa: 6.30
Metascore: 52/100

Dupa ce mai multi copii dispar dintr-un orasel american, incepe sa circule o legenda locala despre "omul inalt", o entitate care rapeste copiii.

Pentru un film horror, capitolul la care puncteaza cel mai putin acest film este factorul spaima si momente in care sa tresari de frica. Filmul aduce mai degraba cu un thriller. Acestea fiind zise, desi frica lipseste, tensiunea exista in permanenta. Daca in prima parte pare un film ca multe altele ale genului, in a doua jumatate scenariul o ia razna si sunt atatea intorsaturi incat, la un moment dat, nici nu mai stii ce sa crezi, iar protagonista se transforma din personaj bun, in personaj rau si inapoi de cateva ori.

Jessica Biel este singurul nume important pe care ni-l propune acest film si, fiind singura de la care probabil existau asteptari, a fost pusa in valoare foarte bine si de regizor si de scenariu, iar prestatia ei nu dezamageste deloc. Restul membrilor distributiei au roluri minore care nu merita comentate, dar fac o treaba excelenta in deja tipicele roluri de oameni simpli din America rurala.

Desi se recomanda ca un horror, dar este mai degraba un thriller psihologic, acest film nu este unul ratat. Dimpotriva. Acest film nu va va placea decat daca sunteti fani inraiti ai filmelor cu scene sangeroase explicite, pentru ca daca va place suspansul, cu siguranta acest film va poate indeplini cerintele la acest capitol.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!