luni, 18 august 2014

The Awakening (2011)

Gen: Thriller

Distributie: Rebecca Hall, Dominic West, Imelda Staunton, Isaac Hempstead Wright, Shaun Dooley

Regizor: Nick Murphy [a mai regizat: Blood(2012), The story of 1(2005)]

Buget: 3.000.000 lire sterline
Incasari: 1.000.000 lire sterline

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 53/100

In anul 1921, o femeie care se ocupa cu demascarea falsilor parapsihologi, ajunge la un internat pentru a afla adevarul din spatele unor aparitii misterioase.

Cand vine vorba de filme de groaza, fiecare tara are locatiile ei standard. Daca este vorba de americani vorbim de orasele izolate cu oameni ciudati sau de cabane in padure. Acest film, fiind britanic, vorbim de o plasare in trecut si de o cladire uriasa. Trecand peste acest rautacism, acest film a fost chiar bunicel. Este plin de tensiune si suspans, iar scenarul ia cateva intorsaturi total neasteptate.

Nu avem parte de o distributie ticsita cu vedete internationale, dar putem urmari in actiune actori britanici experimentati. In mijlocul acestora, Rebecca Hall, se ridica la nivelul impus de un rol principal si ne ofera o interpretare destul de buna.

Aspectele cinematografice sunt impecabile in acest film. Costumele, decorurile, coloana sonora, toate au fost alese cu grija si ne plaseaza pe noi spectatorii in perioada care trebuie. Acest film nu este genul acela cu scene menite sa te sperie la fiecare 20 de secunde sau cu scene explicite ale unor crime oribile. Este un film cu fantome mai subtil, dar asta fara sa devina plictisitor; actiunea avanseaza exact in ritmul potrivit.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!