sâmbătă, 16 august 2014

Mea culpa (2014)

Gen: Actiune

Distributie: Vincent Lindon, Gilles Lellouches, Nadine Labaki, Gilles Cohen, Max Baissette de Malglaive

Regizor: Fred Cavaye [a mai regizat: Point Blank(2010), Anything for Her(2005)]

Nota Gealapa: 6.60

Un fost politist proaspat iesit din inchisoare dupa ce a omorat trei oameni intr-un accident de masina, trebuie sa isi apere familia de furia unor traficanti de droguri care vor sa ii omoare fiul dupa ce acesta a fost martorul unei crime.

Francezii au de scapat de aceleasi metehne ca si romanii. Au in spate o scoala de film care a produs, in general, drame si acum trebuie sa invete sa faca si alt gen de filme. Ce-i drept, au cateva etape in fata noastra, dar acest film este dovada ca si ei mai au de lucrat pentru a concura serios filmele de la Hollywood. Bugetele reduse si lipsa experientei in ceea ce priveste scenele de actiune pura provoaca inca multe lipsuri acestor gen de filme, produse in Europa.

Distributia este alcatuita din actori francezi experimentati. Probaibl datorita unei baze de selectie destul de mica, producatorii francezi sunt nevoiti sa foloseasca mereu cam aceiasi actori, ceea ce inseamna ca sunt super uzati si parte dintre ei sunt imbatraniti. Ei fac tot posibilul sa isi puna in valoare experienta, dar dupa o anumita varsta e destul de greu sa mai fii credibil in pielea unor personaje care sar sin trenuri, de exemplu.

In ciuda tuturor celor mentionate mai sus, nu pot sa zic ca nu mi-a facut placere sa urmaresc acest film. Daca aveti rabdare sa treceti peste inceputul putin greoi, restul filmului merita cu prisosinta timpul vostru si chiar are cateva scene de actiune pura foarte reusite.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!