duminică, 31 august 2014

Encrypt (2003)

Gen: SF

Distributie: Grant Show, Vivian Wu, Steve Bacic, Matthew G. Taylor, Naomi Gaskin

Regizor: Oscar L. Costo [a mai regizat: Shanghai Blue(2010), Shanghai Red(2006), My Funny Valentine(2000), Automatic Avenue(1997)]

Nota Gealapa: 4.80

In anul 2068 tot stratul de ozon este distrus, suprafata Pamantului este de nelocuit datorita furtunilor incontrolabile, mancarea este insuficienta, iar putinii supravietuitori se lupta tot pentru putere si bani.

Am vazut multe filme a caror actiune se desfasoara intr-un viitor apocaliptic, unde principala tema este luta pentru suravietuire, dar acesta nu va fi unul din cele memorabile. Un film in care pentru a patrunde intr-o fortareata, solutia este sa faci sistemul de securitate al cladirii sa se indragosteasca de tine, nu are cum sa fie luat prea in serios, indiferent de justificarile acestei actiuni.

Distributie nu este una chiar slaba. Sunt fete familiare din diverse seriale tv, unele chiar SF, dar, din pacate, protagonistii nu au reusit sa se desprinda de stilul de interpretare tipic pentru televiziune si sa explodeze intr-un film adevarat. Singurul a carui interpretare a fost cat de cat ok si a oferit o farama de credibilitate a fost Steve Bacic.

Nu cred ca e cazul sa ma apuc sa dau vina pe actori, regizori, cameramani sau femeile de serviciu, pentru ca cu o asemenea idee, era clar din start ca acest proiect va fi un esec. Singurul repros pe care il pot aduce celor amintiti mai sus este ca au acceptat sa participe la acest dezastru. Singurul motiv pentru care acord nota de trecere este ca in tot acest haos, avem arte, totusi, de cateva efecte cat de cat ok si cateva scene de actiune reusite.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!