sâmbătă, 30 august 2014

A Touch of Sin (2013)

Titlu original: Tian zhu ding

 Gen: Drama

Distributie: Zhangke Jia, Wu Jiang, Lanshan Luo, Li Meng, Baoqiang Wang

Regizor: Zhangke Jia [a mai regizat vreo 20 de filme carora nu le dau titlurile aici pentru ca sunt in diverse dialecte asiatice si nu ar avea absolut nici o relevanta]

Incasari: 100.000 $

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 77/100

Actiunea filmului se desfasoara in China moderna si ne prezinta patru povesti independente, una mai violenta decat alta.

Atmosfera este una apasatoare cu care eram obisnuit mai degraba in filmele romanesti. Acest film adauga este aceasta atmosfera sumbra si scene violente destul de explicite. Ce mi se pare mai grav pentru chinezi este ca filmele romanesti de acest gen fac de obicei referire la vremuri demult apuse, in timp ce acest film exploreaza China contemporana, un gigant economic macinat, insa, de saracie si violenta.

Nu sunt vreun cunoscator al industriei cinematografice din Asia, asa ca nu pot sa spun cat de mari sunt sau nu actorii din distributie. In schimb, pot sa sun ca vreo doi dintre ei au reusit sa imi transmita emotii destul de puternice, lucru absolut laudabil, avand in vedere ca necunoasterea limbii in care vorbesc actorii face ca mare parte din efectul artistic sa se risipeasca, indiferent cat de buna este subtitrarea.

Regizorul, care este si unul din protagonisti, s-a descurcat admirabil in ambele ipostaze. Decorurile, intrigile, muzica si un scenariu foarte bun fac ca aproape fiecare cadru sa te lase mut de uimire si neincredere. Este unul din filmele alea care te pune pe ganduri si asta o spun eu, care sunt detasat total de realitatile acetui film; imi inchipui ca oameniii direct implicati, care se regasesc reprezentati aici, au fost mult mai puternic impresionati.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!