sâmbătă, 4 mai 2019

Spectral (2016)

Gen: Actiune, SF

Distributie: James Badge Dale, Emily Mortimer, Bruce Greenwood, Max Martini, Cory Hardrict

Regizor: Nic Mathieu [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 70.000.000 $

Nota Gealapa: 6.55

Un thriller SF, despre un pluton de operatiuni speciale, trimis sa lupte impotriva impotriva unor forte supranaturale.

O astfel de intriga va starni intotdeauna interesul, asa ca potential a existat din plin si acesta a fost fructificat pana la un moment dat. Prima jumatate a filmului mi-a starnit curiozitatea, dar rezolvarea din a doua jumatate a fost usor dezamagitoare. Faptul ca protagonistul a reusit cu cateva bucati de metal si fire gasite intr-un beci sa faca niste arme capabile sa infrunte un proiect pentru care s-au cheltuit miliarde de dolari conform povestii, m-a facut sa dau ochii peste cap. Filmul arata destul de bine din punc de vedere tehnic, cu destule scene epice si efecte vizuale bune.

Distributia as spune ca este si ea un punct minus pentru film. Exista cateva nume cunoscute, acre au oferit interpretari bunicele, dar se simte lipsa unui actor de prima clasa, care sa dea greutate intregului proiect. James Badge Dale a fost bunicel, dar nu m-a convins ca poate duce in spate astfel de filme de actiune. Lucrurile au stat ceva mai bine in rolurile secundare, unde Emily Mortimer si Bruce Greenwood au oferit o parte din credibilitatea de care avea nevoie filmul.

Per total, este un film destul de bun pe care il recomand tuturor pasionatilor de SF. Cred ca posterul este de ajuns ca sa iti starneasca interesul si curiozitatea. Ideea interesanta, povestea solida pana la un punct, efectele decente, actiune din plin, dar putin cam scurt cred, lucru ce a dus la o rezolvarea rapida si destul de superficiala a intrigii. Este un film Netflix, care in acest moment inseamna idei bune, care nu sunt duse pana la capat asa cum ar trebui.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!