sâmbătă, 18 mai 2019

The BFG (2016)

Gen: Fantastic, Aventura, Familie

Distributie: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton, Jemaine Clement, Rebecca Hall

Regizor: Steven Spielberg [a mai regizat: Ready Player One(2018), The Post(2017), Bridge of Spies(2015), Lincoln(2012), War Horse(2011)]

Buget: 140.000.000 $
Incasari: 199.905.224 $

Premii:
- Best Editing, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2017
- Best Production Design, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2017
- Truly Moving Picture Award, Heartland Film, 2016
- Best Motion Capture Performance (Mark Rylance), Washington DC Area Film Critiscs Association Awards, 2016

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 66/100

O fetita orfana se imprieteneste cu un urias prietenos, care o duce in Tara Uriasilor, unde cei doi incearca sa opreasca uriasii mancatori de oameni care invadeaza lumea.

Acest film nu este chiar cea mai buna lucrare a lui Steven Spielberg, dar pentru un film de familie este decent. Bugetul impresionant a asigurat niste efecte CGI de cea mai buna calitate si o cinematografie de prima clasa. Povestea insa, este destul de slabuta si cu multe aberatii logice, chiar si pentru un film de acest gen. Ritmul este unul putin cam lent si in cateva momente filmul este foarte aproape sa devina plictisitor. Pe deasupra, mai este si extrem de previzibil, iar cand vine vorba de umor, glumele reusite sunt destul de putine.

Pentru un film cu un asemenea buget, s-a facut un rabat neasteptat cand vine vorba de actorii din distributie. In rolurile importante avem nume destul de putin importante, pe cand actori ca Rebecca Hall sau Rafe Spall au roluri mult prea mici pentru a conta. Protagonistii au fost Mark Rylance, un actor experimentat, dar care nu a avut ocazia sa fie cu adevarat un nume din prima linie si Ruby Barnhill o tanara actor-copil pe care nu am mai vazut-o pana acum si de care nu pot sa ma declar impresionat inca.

Filmul este prea moale. nu are nici o parte intunecata, desi inteleg ca textul care l-a inspirat are si asa ceva. Nu am reusit sa iau in serios nici un moment personajele negative. Finalul este unul cel putin ciudat, dar este poate cea mai amuzanta parte a intregului film. Cred ca copiii sunt singurii care se pot bucura cu adevarat si se pot pierde in lumea acestui film, dar pentru o seara de film in familie pot spune ca nu este o alegere tocmai rea.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!