joi, 23 mai 2019

Reincarnated (2012)

Gen: Documentar, Musical

Distributie: Snoop Dogg, Diplo, Dr. Dre, Daz Dillinger, Angela Hunte

Regizor: Andy Capper [a mai regizat: Lil Bub & Friendz(2013)]

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 42/100

Snoop Dogg isi schimba numele de scena in Snoop Lion, calatoreste in Jamaica, se scufunda in cultura Rastafari si produce primul sau album reggae.

Te-ai astepta de la un documentar cu Snoop Dogg sa iti ofere detalii despre viata de gangter, peste, din lumea drogurilor sau a muzicii. Reincarnated face toate astea, dar intr-o masuramult mai mica decat era de asteptat, sau decat sperau poate unii. Filmul se concentreaza pe o calatorie spirituala foarte interesanta a protagonistului, despre care eu am insa dubii ca este 100% sincera, dubii exprimate si de un alt personaj important care apare in film. Daca reisesti sa lasi scepticismul deoparte, filmul te poarta intr-o lume aparte, despre care stim foarte putin dar care este extrem de fascinanta. Filmul este de asemenea si putin epistolar. Soop Dogg ne prezinta cumva modul in care ar vrea el sa ramana in memoria colectiva.

Din punct de vedere al distributiei, fiind vorba de un documentar, nu avem de a face cu actori care dau viata unor personaje, ci avem ocazia sa vedem mai multe personalitati marcante ale muzicii, reggae in special, care ne impartasesc bucatica lor de istorie. Pe langa lumea rastafarai, avem ocazia sa aflam si detalii de la inceputul hip-hopului de oameni ca Tupac, Dr. Dre sau Nate Dogg. Toti cei care au avut ceva de spus in acest film au fost foarte naturali si sper ca pozitivitatea lor sa nu fi fost doar un rol pentru camera.

Fara sa fie neaparat exceptional, un documentar despre Snoop Dogg nu are cums a fie plictisitor. nu stiu daca a gasit in Jamaica ce a cautat, pentru ca desi am dubiile mele legate de onestitate calatoriei lui, se vede totusi in ochi o cautare. De asemenea, cine nu stia asta pana acum, are ocazia sa vada ca acest om este extrem de inteligent si intelege foarte bine responsabilitatea care ii revine odata cu influenta pe care o are asupra fanilor sai. Filmul ne mai permite sa vedem de asemenea si o bucatica a procesului de creatie al catorva artisti importanti, lucru care nu are cum a fie altfel decat interesant. Nu este un film de colectie, nu socheaza prin nimic, dar este extrem de agreabil, asa ca eu vi-l recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!