vineri, 10 mai 2019

Bleed Out (2018)

Gen: Documentar

Distributie: Judith Burrows, Stephen Burrows

Regizor: Stephen Burrows [a mai regizat: Chump Change(2000)]

Nota Gealapa: 6.35

Dupa ce mama lui ajunge in coma si ramane cu lezini cerebrale permanente dupa o operatie de rutina la sold, Stephen Burrows incepe un jurnal video care se transorma rapid intr-o investigatie a sistemului medical si de asigurari american. Filmul contine imagini sub acoperire, marturii de la tribunal si interviuri obtinute pe parcursul mai multor ani.

Desi acest film abordeaza un subiect sensibil si dezvaluie unele lucruri greu de suportat, chiar revoltatoare pe alocuri, sunt anumit aspecte care il impiedica sa fie foarte bun. In primul rand subiectul nu este unul nou, existand deja alte cateva filme mult mai bine documentate cu aceeasi intriga. in al doilea rand, este mult prea personal. Asta il face sa fie mai sensibil, dar il impiedica in acelasi timp sa fie obiectiv. Ramane un documentar solid, emotionant pe alocuri, care ne arata ca probleme grave exista peste tot, nu doar in partea asta de lume.

Nu putem vorbi de o distributie in sine, nici macar dupa standardele unui documentar. In prim-plan avem un fiu care isi iubeste mama si lupta impotriva lumii pentru sanatatea acesteia si pentru a i se face dreptate. Daruirea lui Stephen Burrows este incredibila si trebuie apreciata si un astfel de exemplu ma face sa reflectez asupra a ce reprezinta de fapt o problema reala, dar probabil ca intr-o zi sau doua voi fi uitat de existenta acestei povesti si nici o lectie nu va ramane cu mine pe termen lung.

Aceasta poveste parte mister medical, parte thriller legal si parte investigatie, eu o privesc ca pe un avertisment ca ceva ce i se poate intampla oricui. Pe de alta parte este dezgustator cat de putin mai reprezinta juramantul lui Hiprocat in medicina moderna si cat de usor se poate dezumaniza o persoana atunci cand apara un interes. Va recomand acest film, pentru inca o trezire la realitate, daca mai era nevoie de asa ceva.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!