duminică, 5 mai 2019

1922 (2017)

Gen: Crima, Drama

Distributie: Thomas Jane, Molly Parker, Dylan Schmid, Kaitlyn Bernard, Neal McDonough

Regizor: Zak Hilditch [a mai regizat: These Final Hours(2013), The Toll(2010), Plum Role(2007), The Actress(2005), Waiting for Naval Base Lilly(2003)]

Premii:
- Best Casting in a Motion Picture, Leo Awards, 2018

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 70/100

In 1922, un fermier simplu, dar mandru, conspira sa isi ucida sotia pentru un castig financiar, convingandu-l si pe fiul lui adolescent sa ii fie complice, dar actiunile lor au consecinte neasteptate.

Este un film Netflix, asa ca stim deja ca intriga este una interesanta si ca filmul ne va oferi destul suspans, dar mai stim si ca va ajunge incele din urma sa dezamageaza intr-o oarecare masura. Nu imi este clar daca s-a dorit ca acest film sa fie o drama, un thriller sau un horror. Este putin din toate, dar nu se dedica in totalitate niciunuia dintre genuri. Nu revolutioneaza cu nimic nici din punct de vedere tehnic. Nu este infricosator niciodata, este doar putin sinistru pe alocuri. Ritmul este unul lent, iar tensiunea se pierde cu mult inainte de finalul filmului.

Distributia nu este nici ea una stralucita si nici prestatiile protagonistilor nu sunt chiar impresionante. Thomas Jane a avut o interpretare decenta, dar liniara si care nu iese in evidenta cu nimic, iar in rolurile secundare situatia este si mai dramatica, atat Molly Parker, cat si Dylan Schmid avand interpretari modeste. Singurul la care am vazut putin zvac a fost Neal mcDonough, poate si cel mai cunoscut nume din distributie, dar personajul sau a fost prea putin important pentru ca prestatia lui sa faca diferenta.

Banuiesc ca acest film ar trebui sa ne invete ca incapatanarea si lacomia pot distruge viata unui om, dar daca am fost atent la aceste aspecte la un moment dat, le-am uitat repede si le-am inlocuit cu dezamagirea unui final slab, asa cum se intampla de obicei in filmele Netflix. Nu il recomand pentru ca nu imi e clar ce gen abordeaza si indiferent care ar fi acela, sunt filme mult mai bune pe care le puteti vedea.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!