luni, 6 mai 2019

What Happened to Monday (2017)

Gen: Mister, Actiune, Drama

Distributie: Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe, Marwan Kenzari, Christian Rubeck

Regizor: Tommy Wirkola [a mai regizat: Dead Snow 2(2014), Hansel & Gretel: Witch Hunters(2013), Kurt Josef Wagle og legenden om Fjordheksa(2010), Dead Snow(2009), Kill Buljo: The Movie(2007)]

Incasari: 27.975.429 $

Nota Gealapa: 7.15
Metascore: 47/100

Intr-o lume in care familiile au voie sa faca un singur copil din cauza suprapopularii, sapte surori gemene incearca sa investigheze disparitia uneia dintre ele, incercand in acelasi timp sa nu fie descoperite de guvern.

Este cu siguranta unul din cele mai originale filme din ultimii ani si poate cel mai coerent film produs de Netflix. Ca orice film a carui actiune se petrece intr-un viitor sumbru al omenirii, povestea starneste interesul. De aceasta data, acest film produs de Netflix nu iroseste acest potential pe parcurs si il valorifica corespunzator. Foarte bun si din punct de vedere tehnic, acest film reuseste sa fie palpitant de la inceput pana la final. Exista pe ici pe colo cateva scene care sunt la limita logicii, dar destul de usor tolerabile. In afara de acest aspect si de o usoara previzibilitate spre final, nu i se pot gasi prea multe defecte acestui film.

Distributia nu este una care sa ma dea pe spate si filmul sufera la acest capitol. Chiar daca Noomi Rapace a facut o treaba excelenta intr-un multirol destul de solicitant, cred ca filmul ar fi beneficiat de prezenta unor nume mai sonore. Din fericire insa, cei prezenti au facut treaba buna, oferind interpretari solide si colaborand destul de bine. De altfel, toti ochii au fost atintiti spre protagonista si multiplele ei "personalitati", fiecare dezvoltata corespunzator, astfel ca eventualele poticniri din rolurile secundare trec neobservate.

Recunosc ca nu ma asteptam ca filmul sa fie asa solid pana la final, avand in vedere istoricul Netflix. Am mai vazut filme despre un viitor distopic, dar aceasta nota de originalitate data de clamoarea celor sapte surori a fost o surpriza placuta, dand filmului unicitatea de care avea nevoie. Concluzia dupa acest film este ca exista speranta pentru Netflix in industria cinematografica si il recomand cu toata increderea.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!