vineri, 17 mai 2019

Triple Frontier (2019)

Gen: Actiune, Aventura, Crima

Distributie: Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund, Pedro Pascal

Regizor: J.C. Chandor [a mai regizat: A Most Violent Year(2014), All Is Lost(2013), Margin Call(2011)]

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 61/100

Loialitatile sunt testate atunci cand cinci fosti agenti din fortele speciale se reunesc pentru a fura averea unui lord al drogurilor, actiune care are o serie de consecinte neprevazute.

Ma asteptam ca acest film sa nu fie vreo capodopera, in pofida promovarii intense a Netflix, dar se intampla foarte rar ca atat de devreme intr-un an sa apara cele mai bune filme. Este totusi un film de actiune decent, palpitant cu cateva rasturnari de situatie neasteptate si interesante. Nu am regasit chiar toate cliseele tipice acestui gen, dar exista destule. Scenele de actiune sunt destul de bune, iar cinematografia este si ea un aspect solid al filmului. Putin cam lung pentru intriga pe care o are, dar nu pot sa spun ca m-am plictisit.

Distributia nu este atat de impresionanta, chiar daca este scos in fata Ben Affleck, care este un actor de top. Personajul lui este destul de important, dar nu este personajul principal. Actorii care il inconjoara nu sunt atat de cunoscuti, dar sunt actori experimentati care au oferit prestatii suficient de credibile pentru acest film. Se simte in schimb ca nu este un grup care a lucrat foarte des impreuna, astfel ca la capitolul chimie lucrurile mai scartaie pe ici pe colo. Este un film plin de testosteron, iar personaje feminine aproape ca nu exista, daramite sa mai fie si importante in economia povestii.

Cea mai mare problema a acestui film din punctul meu de vedere, este dialogul. Cinci barbati din fortele speciale vorbesc unul cu altul de parca sunt la o sedinta de terapie de cuplu, intr-un contrast total cu duritatea pe care se presupune ca o au si cu scenele de actiune epice pe alocuri. Cu bune cu rele, acest film este suficient pentru un inceput de an cinematografic decent si cred ca merita sa fie vazut. Este destul de posibil sa va si placa.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!